Nelu Tătaru, despre primul vaccin împotriva COVID-19 care va ajunge România

De Unica.ro, pe
Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, susține că românii ar putea beneficia de un prim vaccin împotriva COVID-19 în primul trimestru al anului viitor. 

Deși vaccinurile împotriva COVID-19 nu se află încă pe piață, statele din întreaga lume încearcă să se asigure că vor fi pe lista beneficiarilor atunci când acestea vor fi gata. După ce Nelu Tătaru a anunțat că România va primi 4% din totalul de 30 de milioane de doze contractate de Uniunea Europeană, ministrul a anunțat când vor ajunge vaccinurile în țara noastră. Mai mult, acesta speră să putem produce singuri vaccinul.

Citește online gratuit numărul de septembrie al revistei Unica

„Comisia Europeană are în discuţie, în acest moment, în evaluare şi contractarea cu 6 firme producătoare. Sunt deja două care au semnat contractul. Noi suntem acolo, urmează ca în primul trimestru al anului viitor să beneficiem de un prim vaccin şi în prima jumătate să putem să îl şi facem la noi în ţară”, a declarat Tătaru la Digi 24.

Ministrul Sănătății atrage însă atenția că până ajungem la această etapă este nevoie să respectăm măsurile de protecție.

Citește și: Vaccinurile anti-COVID din China ar putea fi lansate pe piață în luna noiembrie

„Această pandemie poate fi trecută doar cu respectarea unor reguli. Nu putem să ne imunizăm, decât trecând prin boală sau având un vaccin. Nu ştiu dacă ne permitem să trecem printr-o boală, în acest moment, forţat. Atunci vom aplica acele reguli şi măsuri care ne-au făcut ca până acum să gestionăm destul de bine această pandemie”, a explicat Nelu Tătaru.

Sursă foto: Hepta.ro

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter