Motivul incredibil pentru care suferi de PMS

De Diana Zagrean, pe

Sindromul premenstrual afectează femeile de pe întreg globul. Cercetătorii au aflat recent un motiv neaşteptat pentru care nervii tăi sunt întinşi şi corpul tău se poartă ciudat în câteva zile pe lună. Află motivul incredibil pentru care suferi de PMS.

PMS, sau sindromul râsu’ plânsu’

Sindromul premenstrual te transformă într-o epavă nervoasă în fiecare lună? Nu înţelegi de ce o ştire despre recolta de cartofi din Oltenia te face să plângi cu sughiţuri, în timp ce o dramă văzută alături de iubitul tău te face să râzi ca şi cum ai fi posedată?
Eşti frustrată că organismul tău pare să fi luat-o razna în fiecare lună, pentru câteva zile şi eşti ba fericită, ba depresivă, ai dureri şi te umfli peste tot, iar nimeni nu se mai înţelege cu tine?
Cercetătorii de la Universitatea McQuarie din Australia au găsit un răspuns la întrebările despre PMS.

Sindromul premenstrual, test pentru iubitul tău?

Cercetătorii acestei prestigioase universităţi australiene au ajuns la o concluzie bizară.
Se pare că reacţiile hormonale premenstruale sunt un fel de test al iubirii şi mai ales potrivirii dintre doi oameni.
Cu alte cuvinte, corpul tău îl testează pe iubitul tău pentru maximă compatibilitate, fizică şi emoţională, fără să te întrebe şi pe tine.
Dacă el te suportă nervoasă, instabilă, plângăcioasă şi plină de toane, înseamnă că te iubeşte mult şi că aveţi şanse mai mari să supravieţuiţi ca cuplu. Potrivit oamenilor de ştiinţă, înseamnă şi că sunteţi compatibili fizic şi aveţi şanse mai mari să faceţi copii sănătoşi.
Cercetătorii au descoperit că cuplurile care nu se potrivesc foarte tare din punct de vedere genetic au mai multe şanse să se despartă din cauza certurilor şi ale nervilor ambilor parteneri.
Sursa foto femeie pat coarne drac: Shutterstock
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter