Mituri despre răceală: Ce e adevărat şi ce nu

De Sandra S., pe

Ce credeai până acum despre răceala comună şi despre cât de uşor o poţi lua poate fi total greşit. Vezi care sunt cele mai comune mituri şi află unde stă şi adevărul!

Iei răceala dacă te săruţi sau bei după cineva răcit

De câte ori ai evitat să te săruţi cu iubitul tău când unul dintre voi era răcit? Dacă făceai asta doar pentru că nu ţi se pare cel mai sexy lucru, e în regulă, dacă o făceai pentru că nu voiai ca şi el să ia răceala, află că este de 8.000 de ori mai greu să iei un virus prin transmiterea salivei, decât prin alte căi, arată studiile.

Dacă bei lapte, îţi curge nasul mai mult

Laptele chiar nu are nicio legătură cu răceala. Proteinele sunt digerate la fel ca orice altă proteină şi nu îţi afectează starea de sănătate în acest caz.

Vitamina C ajută împotriva răcelilor?

Oamenii de ştiinţă anunţă că oamenii de rând nu se prea pot bucura de beneficiile vitaminei C atunci când sunt răciţi, pentru că efectul este minim.

Supa de pui versus răceala

De câte ori ţi s-a spus să mănânci supă de pui atunci când eşti răcită? Ei bine, există un miez de adevăr aici. Supa nu te va vindeca de răceală, însă ameliorează simptomele mai eficient ca alte lichide.

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter