Metode rapide de desfundat nasul

De Sandra Sarbu, pe

Nasul înfundat nu este niciodată plăcut, mai ales când te prinde la birou. Din păcate este sezonul răcelilor şi gripelor, aşa că puţini sunt cei care scapă măcar de un nas care curge, nu cu totul înfundat. Citeşte mai departe despre câteva remedii care să te scape de problema asta enervantă!

Respiră adânc

Înainte să începi tot felul de produse complicate, ar trebui să dai o încercare acestui lucru: inspiră adânc, apoi expiră foarte încet, mişcându-ţi capul în sus şi în jos, încet – adică să îţi ia în jur de două secunde să îţi mişti privirea din sus în jos. Repetă până ai expirat tot aerul. În acest fel, creierul va primi semnale că ai nevoie să poţi respira, aşa că nu va mai curge atât de mult sânge în capilarele din nas – unul dintre principalele motive pentru care ai nasul congestionat.

Foloseşte soluţie salină

Un bun înlocuitor al spray-ului nazal este soluţia salină. Cu ajutorul unui aplicator (poţi găsi la farmacie o pipetă, de exemplu) puneţi picăturile de soluţie salină în nas. Aceasta îţi va calma inflamaţia şi când va curge, va curge cu tot cu secreţiile mucoase. Foloseşte soluţia de două-trei ori pe zi şi de fiecare dată când o foloseşti, încearcă să nu ţii capul prea mult pe spate, pentru că trebuie să curgă tot prin nară şi nu să ajungă în gât.

Aburii te ajută să respiri mai uşor

Fierbe o oală cu apă, apoi ţine-ţi capul deasupra aburilor cu un prosop peste, care să-i împiedice să iasă. Respiră timp de câteva minute aburii – îţi vor relaxa mucoasa nazală şi vei putea respira mai uşor. Sau, dacă îţi este mai simplu, fă un duş cu apă fierbinte, iar aburii vor acţiona în acelaşi fel.
Citeşte continuarea pe pagina următoare!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter