Cum ar trebui sa-ti mentii igiena intimă în perioada menstruației

De Sandra S., pe Ultimul update Sâmbătă, 17 ianuarie 2015, 16:27

Igiena în perioada menstruației este foarte importantă și cu atât mai mult ar trebui să îi acorzi mai multă atenție corpului tău.
În perioada menstruaţiei trebuie să ții cont şi de anumite recomandări speciale. Medicii specialiști recomandă să nu alegeți produse de igienă intimă cu parfum cât mai plăcut, ci din contră, trebuie să te orientezi înspre produsele cu cât mai multe ingrediente naturale.
De asemenea, trebuie să acorzi o atenție mai mare mâinilor și să te speli de fiecare dată înainte și după schimbarea absorbantului sau a tamponului intern, pentru că orice tip de bacterie regăsită pe mâini și degete poate fi o sursă de infecție în momentul în care a venit în contact cu zona vulvo-vaginală, sfătuiește specialistul farmaciilor Dona, Georgeta Ionică.
În timpul menstruaţiei nu uita să schimbi cât mai des absorbantul, respectiv la cel mult fiecare patru ore, indiferent dacă este sau nu plin, pentru că în felul acesta oprești proliferarea bacteriilor. Raportul sexual nu este indicat în această perioadă tot din cauza faptului că ești mai sensibilă la infecţii.
Multe femei resimt în această perioadă o nevoie mai acută şi mai frecventă de a se spăla. Evită spălăturile intravaginale frecvente, fiindcă riști să distrugi flora naturală, crescând astfel riscul apariţiei unor infecţii.
Sindromul premenstrual poate fi ţinut sub control prin adoptarea unui stil de viaţă echilibrat. Când este nevoie, se recomandă un aviz medical de specialitate în vederea găsirii unei soluţii medicale adecvate şi personalizate, mai recomandă specialistul farmaciilor Dona, Georgeta Ionică.
Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter