La cât timp trebuie să îți schimbi sutienul

De Amelia Matei, pe
Întotdeauna verificăm termenul de valabilitate al alimentelor sau al produselor de înfrumusețare, dar, din păcate, nu acordăm aceeași atenție lucrurilor pe care le folosim mai mult timp decât ar trebui.

Este și cazul sutienelor. Potrivit experților de la BlueGuard, acest articol vestimentar trebuie schimbat o dată la 6 -8 luni. „Mașina de spălat poate deteriora foarte ușor textura sutienului, iar bretelele și cupele se pot lărgi. Pentru a prelungi viața sutienului, spală-l cu apă rece”, explică aceștia.

Lenjeria intimă trebuie înlocuită, de asemenea, tot la șase luni, în timp ce șosetele de bumbac pot fi purtate un an de zile, mai precizează cei de la BlueGuard.

Dar înainte de a arunca sutienul preferat la fiecare șase luni, experții din laboratoarele de textile, hârtie și materiale plastice din cadrul „Institutului de îngrijire personală” spun că este important să verificăm dacă sutienul încă ni se potrivește și acordă sânilor suportul necesar. La urma urmei, femeile nu poartă același sutien în fiecare zi.

De asemenea, poți evita ca sutienul să își piardă forma prin depozitarea lui într-un săculeț de bumbac, atunci când îl bagi la mașina de spălat. Cu excepţia unei zile în care ai transpirat foarte mult, este recomandat să speli sutienul după cea de-a treia purtare.

După ce l-ai splat, învelește-l l într-un prosop pentru a elimina surplusul de apă, după care agață sutienul de un cârlig pe uscătorul de rufe și lasă-l să se usuce la loc bine aerisit. Dacă nu ai un cârlig, nu-l atârna de bretele, deoarece acestea pot să-și piardă din elasticitate. Cel mai bun mod este să-l atârni pe uscător cu partea din mijloc.

Citește și – Cum a descoperit o femeie că a purtat greșit sutienele, timp de 20 de ani. Probabil că și tu faci aceeași greșeală

Citește și – 7 tipuri de sutiene pe care trebuie să le aibă orice femeie

Foto – Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter