(P) Igiena intimă și infecțiile vaginale. 10 lucruri pe care ar trebui să le știe orice femeie

De Unica.ro, pe Ultimul update Vineri, 03 noiembrie 2017, 15:45
Igiena intimă ar trebui să fie un subiect la fel de natural precum igiena întregului corp. Totuși, această temă continuă să fie evitată chiar și în cercurile restrânse de femei, fapt care atrage după sine o incidență mare a cazurilor de infecții vaginale.  

Pentru că ne-am săturat să ne ascundem, azi ți-am pregătit o listă cu 10 lucruri pe care ar trebui să le știe orice femeie și, mai mult decât atât, despre care ar trebui să vorbim mai des. Lasă rușinea la o parte și discută măcar cu medicul tău ginecolog dacă ai întrebări suplimentare legate de aceste lucruri.

Adevărat. Unele activități sportive banale, precum mersul pe bicicletă, pot afecta flora vaginală

Se vorbește prea puțin despre acest lucru și multe femei intră în panică atunci când încep să aibă o iritație în zona vaginului. Însă adevărul este că unele activități banale, precum mersul pe bicicletă sau echitația, pot irita vulva și pot duce, din păcate, la infecții vaginale.

Pentru a evita astfel de probleme, e bine să folosești mereu un gel intim cu agent antimicrobian, care stopează dezvoltarea bacteriilor și a ciupercilor și ajută la refacerea microflorei naturale a vaginului, echilibrându-i totodată pH-ul. Poți încerca gelul intim Beliema Expert, de la Idelyn, conceput de medici ginecologi, pentru sănătatea zonei tale intime.

Adevărat. Epilatul inghinal total afectează sănătatea vaginului tău

Chiar dacă majoritatea femeilor preferă în zilele noastre să se epileze inghinal în totalitate, medicii nu sunt de acord cu această practică modernă. Părul pubian are și el rolul său, acela de a proteja vulva și vaginul de diverse afecțiuni.

Și în acest caz, dacă ești una dintre femeile care preferă epilatul inghinal total, ar trebui să iei în considerare folosirea zilnică a unui gel intim antimicrobian.

Adevărat. Nu toate problemele vaginului tău sunt superficiale

În cazurile fericite, când femeile vorbesc liber cu prietenele lor despre problemele intime, informațiile false sunt răspândite cu repeziciune.

De cele mai multe ori, sfaturile de pe Internet, sau sfaturile unei prietene care “a avut și ea asta”, pot face mai mult rău decât bine. Chiar dacă tu ai impresia că afecțiunea ta e una banală, poate că în spatele acelor simptome se ascunde de fapt o bacterie serioasă, pe care nu o vei putea trata decât cu un tratament complex, care să combine comprimatele vaginale, precum Beliema Effect de la Idelyn, cu crema intimă, pentru cele mai bune rezultate. Așadar, informează-te corect și mergi la medic dacă ai întrebări.

Adevărat. Hainele prea strâmte și lenjeria intimă din materiale sintetice afectează sănătatea vaginului tău

Cu siguranță că ai auzit și tu despre beneficiile dormitului fără haine. Ei bine, să știi că adevărul e că vaginul tău are nevoie, din când în când, la fel ca orice altă parte a corpului, „să respire”.

Hainele strâmte, lenjeria intimă din materiale sintetice afectează sănătatea vaginului și pot provoca infecții intime. Pentru a le trata eficient, folosește mereu o cremă intimă antimicrobiană, precum Beliema Expert de la Idelyn. Pentru și mai multă siguranță, o poți folosi chiar și în timpul menstruației sau sarcinii, dar și în perioada post natală.

Adevărat. Întotdeauna e bine să fii atentă la schimbările prin care trece zona ta intima

Nu îți ignora niciodată zona intimă. Fie că vorbim de mici iritații, fie că vorbim de schimbări majore precum senzație de mâncărime, miros neplăcut, scurgeri sau uscăciune vaginală, întotdeauna e bine să urmărești cu atenție fiecare schimbare și mai ales să optezi pentru tratamentul corespunzător.

Fals. Toate vaginele sunt la fel

Nu toate vaginele sunt la fel și nu toate simptomele similare indică aceeași problemă. Așadar, renunță la informațiile din surse nesigure, precum Internetul, atunci când ai o problemă și consultă un medic ginecolog pentru tratamentul potrivit.

Fals. Mâncărimea în zona intimă nu e un simptom îngrijorător

Într-adevăr, mâncărimea în zona intima poate fi cauzată de o alergie, la detergentul de rufe sau chiar la materialul din care e confecționată lenjeria ta intimă. Dar asta nu înseamnă că trebuie să o ignori.

Mâncărimea în zona intimă poate semnala apariția unei infecții vaginale, cauzate de bacterii sau ciuperci. Dacă ai o astfel de problemă, apelează imediat la o cremă intimă special concepută pentru asta, așa cum este Beliema Expert, de la Idelyn, cremă a cărei formulă a fost elaborată de medici ginecologi.

Fals. Folosirea zilnică a unui gel intim dăunează sănătății vaginului tău

Dacă folosești un produs potrivit, un produs special conceput de medici pentru sănătatea vaginului, precum un gel intim, acesta nu numai că nu îți va face rău, dar te va și proteja de bacterii sau ciuperci! Așadar, folosirea zilnică a unui gel intim este chiar recomandată.

Fals. Este în regulă să te speli cu săpun în zona intimă

Acum e momentul să afli, în cazul în care nu știai deja, că vaginul tău are și el un pH propriu. Folosirea de săpun în igiena intimă afectează acest pH. Drept urmare, în timp, dezechilibrul produs la nivelul florei vaginale poate da ocazia factorilor nocivi din exterior, precum bacteriile, să-ți afecteze sănătatea intimă.

Renunță la săpun sau la gelul de duș clasic, în zona intimă, chiar de azi! Folosește un gel pentru igiena intimă și vei simți imediat diferența!

Fals. Toate secrețiile vaginale sunt normale

Nu toate secrețiile vaginale sunt normale! Dacă nu știi să faci diferența între secrețiile vaginale normale și cele care semnalizează apariția unei probleme, discută deschis cu medicul tău ginecolog. Important este să nu ignori niciodată acest aspect și să nu trăiești cu impresia că absolut toate secrețiile vaginale sunt normale.

Descoperă mai multe informații utile despre igiena intimă și infecțiile vaginale, pe www.idelyn.ro

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter