Medic: „Noul val al pandemiei va fi diferit. Anticipez o accelerare a transmiterii în rândul tinerilor”

De Unica.ro, pe

Medicii din România trag un semnal de alarmă cu privire la valul al treilea al pandemiei de COVID-19. Potrivit acestora, tinerii vor fi mai expuși îmbolnăvirii pentru că nu sunt vaccinați.

„Cred că va fi un al treilea val diferit față de cele din 2020, pentru că atunci aveam toată populația expusă riscului. În acest moment, grupele vulnerabile sunt oarecum securizate prin vaccin. Cred că vom avea un număr de cazuri în creștere la populația tânără, care încă nu a fost imunizată. Avem o nouă varianta virală, varianta britanică, care în mod sigur circulă în România intracomunitar, o variantă virală cu o transmisibilitate mult mai ridicată”, a explicat Radu Țincu, medic ATI la Spitalul Floreasca din București, potrivit digi24.ro.

Dr. Țincu spune că ar trebui să ne așteptăm la o accelerare a ratei de transmitere a noului coronavirus în rândul tinerilor.

„Anticipez că va fi o accelerare a transmiterii în rândul comunităților de persoane tinere și acest lucru nu va avea un impact așa mare cum a fost în septembrie-octombrie anul trecut asupra sistemului de terapie intensivă. Sigur că, odată ce numărul de persoane tinere îmbolnăvite de COVID va crește și vom avea mii de persoane diagnosticate pozitiv, va exista și un procent redus de oameni care vor dezvolta și forme severe”, a adăugat medicul.

Foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter