Mai multe țări reiau imunizarea populației cu vaccinul de la AstraZeneca

De Unica.ro, pe Ultimul update Vineri, 19 martie 2021, 10:42

În urma concluziei comunicate de Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA) că vaccinul produse de AstraZeneca este „sigur și eficient” și ”nu este asociat” unui risc mai ridicat de producere a unor cheaguri de sânge, Italia, Franța, Spania și Germania au anunțat că vor relua imunizarea polpulației împotriva COVID-19 cu serul de la această companie farmaceutică.

Astfel, Spania urmează să reia de miercuri (24 martie) programul de vaccinare împotriva epidemiei de COVID-19 cu serul AstraZeneca, iar Germania chiar de vineri (19 martie).

”Reluăm vaccinarea cu AstraZeneca săptămâna viitoare, şi anume miercuri”, a declarat Carolina Darias, ministrul spaniol al Sănătăţii în cursul unei conferinţe de presă, potrivit Agerpres.

Citeşte şi: Valeriu Gheorghiță, despre AstraZeneca: „Nu cred că un lot are o problemă, ci tot vaccinul prin natura lui”

Franţa va relua tot de vineri (19 martie) vaccinările anti-COVID-19 cu serul AstraZeneca, premierul Jean Castex anunțând că se va vaccina personal cu el pentru a-i convinge pe toți că nu sunt probleme: „Voi fi vaccinat mâine (n.r. – 19 martie) cu acest vaccin pentru a arăta că putem avea încredere deplină.”

În Italia, imunizarea cu serul de la AstraZeneca va începe, de asemenea, de vineri, 19 martie.

Citește gratuit ediția de martie a revistei Unica. O găsești AICI

„Guvernul italian primeşte cu satisfacţie declaraţiile EMA. Administrarea vaccinului de la AstraZeneca se va relua de mâine. Prioritatea guvernului rămâne vaccinarea cât mai multor persoane posibil cât mai rapid posibil”, a spus priemierul italian, Mario Draghi, joi seară.

Foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter