Lista farmaciilor în care găsești pastile cu iod. Se dau doar pe bază de rețetă

De Unica.ro, pe

Românii pot beneficia de pastile cu iod în mod gratuit, dar numai dacă au prescripție medicală. Comprimatele de iodură de potasiu, 65 de mg, se găsesc numai în anumite farmacii.

Persoanele de până la 40 de ani care vor pastile cu iod trebuie să se prezinte la medicul de familie pentru a primi rețeta în baza căreia pot ridica gratuit comprimatele din farmacii, a anunțat ministrul Sănătății, Alexandru Rafila.

Ministerul Sănătății a transmis că iodura de potasiu, 65 mg, nu se administrează preventiv, ci doar în caz de incident nuclear, la indicațiile autorităților.

Citește și: Olivia Newton-John, fotografie emoționantă cu soțul în mediul online, înainte de moarte

Anghel Damian și Lia Bugnar se întâlnesc aproape zi de zi. Care este motivul

Andreea Esca a făcut spectacol la Untold 2022. Vedeta s-a urcat pe scenă pentru un moment memorabil

Jennifer Lopez și Ben Affleck s-au distanțat unul de celălalt după doar trei săptămâni de căsnicie

Mesajul medicilor de familie

Având în vedere anunţul ministrului Sănătăţii cu privire la prezentarea imediată a persoanelor eligibile cu vârsta sub 40 de ani la medicul de familie, pentru eliberarea prescripţiei cu iodură de potasiu, aducem la cunoştință pacienţilor cu probleme de sănătate curente că este posibil să aştepte câteva zile sau săptămâni până vor putea obține o programare pentru o consultație la medicul de familie, este mesajul transmis pe rețelele de socializare de către Federația Națională a Patronatelor Medicilor de Familie, potrivit playtech.ro.

Ministerul Sănătății a făcut publică lista cu farmaciile comunitare care vor distribui gratuit medicamentul Iodură de Potasiu, 65 mg. Le găsiți AICI.

Sursă foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter