(P) Un nou început, fără ochelari

De Unica.ro, pe

“Ce voiai să te faci când vei fi mare? …nu ştiu, nu m-am gândit niciodată la asta, din cauza problemelor de vedere nu m-am gândit niciodată că voi putea face lucrurile pe care mi le doresc! Acum pot să dau pentru carnetul de şofer!”, ne zice Ştefan zâmbind şi cu strălucire în ochi.
Pe Stefan l-am intalnit pentru prima oara in luna decembrie, auzise el ca “la spitalul asta sunt cei mai buni doctori si cele mai bune echipamente”, asa ca poate exista si pentru el o sansa, o sansa sa poata vedea, sa nu mai fie nevoie sa poarte acea pereche de ochelari odioasa, care, in afara de faptul ca nu il ajuta foarte mult sa vada bine, se face vinovata si de poreclele batjocoritoare ale fostilor colegi – “fund de borcan, chior extraterestru, cartita” si alte apelative “incurajatoare” de genul acesta.

Europe Eye este renumit pentru laserul cu femtosecunde Carl Zeiss Visumax, unic in Romania si Europa de Sud-Est, cea mai performanta tehnologie care te ajuta sa scapi de ochelari – Femtolasik. Cu ajutorul acestui laser sute de pacienti au scapat de ochelari si se pot bucura acum de o viata activa, fara grija ochelarilor sau a lentilelor de contact.
(P) Un nou început, fără ochelari
Sora lui Stefan se informase asiduu timp de aproape 1 an despre posibilitatile de tratament si tehnologiile existente la noi in tara,  despre specialisti care i-ar fi putut oferi lui Stefan speranta unui nou inceput. Asa a aflat despre Europe Eye, cel mai modern spital de oftalmologie din Europa de Sud-Est si a decis sa apeleze la serviciile noastre.

Initial, programarea a fost efectuata la dr. Robertina Radocea, medic oftalmolog, specialist chirurgie refractiva. In urma parametrilor medicali identificati in cadrul examinarii oftalmologice, d-na dr. Radocea a decis ca pacientul nostru nu este eligibil pentru operatia refractiva (Femtolasik). Ceea ce-i scapase din vedere surorii lui Stefan este ca, pe langa alte elemente- precum grosimea corneei, pacientul trebuie sa prezinte vicii de refractie nu atat de mari ca ale lui.
Astfel, cazul lui Stefan a fost preluat de d-na dr. Carmen Toma, medic oftalmolog, specialist in chirurgia polului anterior si posterior. In urma investigatiilor amanuntite, Stefan a fost diagnosticat cu miopie forte si cataracta incipienta.
La ochiul drept dioptriile masurate au fost de -14.5D, iar la ochiul stang depaseau -12D. Dioptriile de pe ochelarii “fund de borcan” cu care se prezentase Stefan erau de -10D pe ambele lentile.
(P) Un nou început, fără ochelari
Desi problema lui Stefan era destul de serioasa, d-na doctor Toma i-a transmis tanarului nostru, in varsta de 21 de ani, ca va putea vedea si va scapa de odiosii ochelari, ca exista solutie pentru afectiunea lui – implantarea unui cristalin artificial.
Pe masura ce d-na doctor ii explica pacientului in ce consta procedura, acesta traia un vis, puteai observa pe chipul lui schimbarea, uimirea, bucuria, Stefan avea sa devina un om normal, asa cum ne va spune el insusi dupa operatie.
“Prima interventie chirurgicala a avut loc pe 28 ianuarie, atunci cand am aflat ca pentru familia lui Stefan efortul financiar in vederea realizarii operatiilor este destul de mare. Inainte de toate suntem oameni, iar zambetul si fericirea sincera pe care o poti citi in ochii pacientilor carora li se acorda o noua sansa de catre medicii Europe Eye sunt de nepretuit”, ne spune d-na dr. Carmen Toma.Astfel, conducerea spitalului a decis ca cea de-a doua operatie, efectuata pe 11 februarie sa se efectueze fara niciun cost din partea parintilor lui Stefan.
Stefan nu mai merge cu capul in jos, nu isi mai ascunde fata, nu ii mai este teama de ce vor comenta ceilalti din preajma lui, acum el te priveste drept in ochi si iti zambeste, Stefan s-a nascut pentru a doua oara.
(P) Un nou început, fără ochelari

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter