Gustări sănătoase care pot fi consumate noaptea

De Diana Zagrean, pe

Vezi ce să mănânci la culcare sau în timpul nopţii fără să te îngraşi. Află care sunt acele gustări sănătoase care pot fi consumate noaptea fără griji.
 
Gustările şi alimentele ronţăite după ora 8 seara au o reputaţie proastă şi toată lumea ştie că te îngraşi dacă mănânci târziu în noapte. Dar există şi gustări sănătoase, care pot fi consumate seara târziu fără probleme. Vezi care sunt ele.

Cremă de mango cu cocos

Dacă poftele tale de seară includ un desert cu cremă şi gust de fructe, trebuie să încerci să nu te arunci asupra unui cheesecake, sau asupra unei prăjituri. Amestecă într-un blender 1 ceaşcă de felii de mango îngheţate, 1/3 ceaşcă lapte de cocos, 2 linguri de seminţe de cânepă şi 2 linguri de pudră de proteine sau de mazăre (opţional). Dacă vrei o consistenţă mai subţire, toarnă puţină apă şi amestecă din nou.  Gustarea are doar 160 de calorii, multe proteine şi un gust delicios.

Fursecuri fără foc cu miere şi alune

Dacă seara ai chef să ronţăi nişte biscuiţi sau prăjiturele crocante, renunţă la biscuiţii cu cremă de ciocolată gata ambalaţi şi optează pentru varianta mai sănătoasă.
Amestecă într-un castron 2 ceşti şi jumătate de fulgi de ovăz, 1/3 ceaşcă de unt de arahide natural, 3 linguri de miere, un un pumn de fulgi de ciocolată. Taie 8 fursecuri cu gura unui pahar. Vor avea cam 250 de calorii. Dacă vrei să reduci numărul de calorii consumate seara, taie fursecurile mai mici şi împarte corespunzător.

Îngheţată falsă cu căpşuni şi banane

Dacă vrei să lopătezi nişte îngheţată seara, înainte de culcare, fără să te îngraşi, poţi încerca o alternativă mai snătoasă şi cu puţine calorii. Taie două banane foarte coapte şi câteva căpşuni şi pune-le la congelator. Scoate fructele îngheţate şi amestecă-le într-un blender. Poţi adăuga puţină miere dacă vrei neapărat să fie dulce îngheţata.

Fistic

Dacă eşti genul care ronţăie chipsuri şi alune sau popcorn la film, seara, poţi opta pentru fistic. Fisticul are cojile destul de greu de desfăcut, ceea ce încetineşte procesul de consum considerabil. Adică mănânci mai puţine pentru că au coaja greu de desfăcut. În plus, fisticul e plin de vitamine şi minerale şi dacă îţi este foarte foame, poţi adăuga o bucată de brânză de capră sau fructe proaspete.
 
Sursa foto: Shutterstock
 
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter