Grași și frumoși, dar nesănătoși

De Libertatea pentru femei, pe

SUNT 42 DE MILIOANE DE COPII OBEZI ÎN ÎNTREAGA LUME!

Obezitatea infantilă este una dintre cele mai serioase probleme de sănătate publică ale secolului XXI. Și asta pentru că cei obezi sau supraponderali rămân la vârste fragede cu o predispoziție la o greutate mai mare și când devin adulți. În plus, dezvoltă riscul apariției unor boli grave, precum diabetul, dislipidemia, afecțiunile respiratorii, cardiovasculare, ortopedice.
„Se consideră obez un copil a cărui greutate depășește cu 20% greutatea ideală. Excesul cu 10% se definește cu termenul de suprapondere. Principalele cauze ale instalării obezității sunt alimentația incorectă și lipsa activității fizice. Doar la un procent minim de copii obezi excesul de greutate este secundar unor tulburări endocrine sau unor anomalii genetice”, a explicat dr. Corina Paul, medic primar pediatrie în cadrul clinicii Medicover.
Riscul unui copil de a fi obez crește dacă părinții sunt obezi! Studii recente au dovedit că și somnul insuficient favorizează apariția obezității. Iar Clinica de Pediatrie Medicover din București este singura din țară cu specialiști în somnologie pediatrică.
Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter