Gerul sau căldura? Vezi care din ele îţi distruge tenul iarna!

De Erika Chivu, pe

Vântul şi frigul nu sunt cei mai mari duşmani ai pielii tale pe timp de iarnă. Aerul uscat, soarele, hainele groase şi duşurile fierbinţi sunt la fel de periculoase.
Iată ce poţi face ca să-ţi protejezi tenul, buzele şi pielea corpului.

Căldura îţi usucă tenul

Dacă ai pielea mai uscată iarna, de vină nu sunt frigul sau vântul, ci aerul uscat din casă şi birou. Caloriferul produce o căldură uscată, care face mult rău pielii. Tot ce poţi face este să foloseşti un umidificator sau, mai simplu, să încerci vechea metodă cu recipientul cu apă aşezat pe calorifer. De asemenea, plantele cu frunze verzi menţin umiditatea camerei dacă sunt udate în mod regulat.

Protecţia UV, foarte importantă şi iarna

Chiar dacă soarele nu arde ca vara, asta nu înseamnă că nu există radiaţii UV şi pe timp de iarnă. Ele există şi sunt poate mai periculoase pentru că iarna pielea este uscată şi deci mai vulnerabilă. Nu trebuie să-ţi lipsească o cremă cu factor de protecţie solar de cel puţin 15. Este cea mai importantă armă antirid pe care o ai la dispoziţie.
Foloseşte o variantă “2 în 1”, o cremă hidratantă care are şi filtru UV, dar alege-o cu atenţie. Chiar dacă e iarnă, nu înseamnă că trebuie să foloseşti o cremă foarte consistentă – acestea pot conţine ingrediente cu efect comedogenic. Loţiunile lejere sunt la fel de eficiente, importante sunt ingredientele, şi nu consistenţa produsului.

Cum vindeci buzele crăpate

Când ai buzele uscate şi crăpate, primul impuls este să treci limba peste ele, încercând să calmezi usturimea. De fapt, faci mai mult rău decât bine pentru că saliva, care este şi acidă, se evaporă rapid, lăsând buzele mai uscate decât au fost. Pentru a vindeca buzele crăpate foloseşte un balsam medicinal aplicat de mai multe ori pe parcursul zilei. Alege unul fără coloranţi sau parfum.

Băile lungi usucă pielea

Nimic nu este mai periculos pentru piele decât o baie fierbinte şi lungă după o zi de iarnă. Băile fierbinţi usucă pielea foarte tare şi cu cât durează mai mult, cu atât mai puternic este efectul.
Ştim că băile sunt relaxante, dar un duş rapid cu apă călduţă este mult mai blând cu pielea corpului. Foloseşte un gel de duş puternic hidratant, iar la final, usucă pielea prin tamponare cu un prosop moale şi aplică imediat o loţiune hidratantă.

Călcâie aspre? Exfoliază-le!

Dacă ai călcâiele aspre, probabil foloseşti o cremă hidratantă şi te întrebi de ce nu funcţionează. Pentru că ele nu sunt dehidratate, ci pline de piele moartă, care oricum împiedică absorbţia cremelor. Foloseşte o pilă de călcâie imediat după duş şi abia apoi aplică produsul hidratant.

Hainele de lână irită pielea

Fularul, fesul, puloverul de lână îţi ţin de cald, dar sunt cam “dure” cu pielea. Aşa că ai grijă să nu intre în contact cu ea. Alege eşarfe mai fine, din materiale delicate, iar dacă ţii neapărat să porţi un pulover de lână, ia-l peste o maletă.
Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter