Frumuseţe: 5 trucuri pentru mâini de nota 10

De Libertatea pentru femei, pe

Ai mereu tendința să îți ascunzi mâinile pentru că sunt uscate, crăpate, iar unghiile neîngrijite? E momentul să rezolvi problema. Urmând cei cinci pași propuși de noi, obții exact rezultatul pe care ți-l dorești.

1 Gomajul curăță delicat

Făcut o dată pe săptămână, are rolul de a îndepărta stratul de celule moarte și de a menține pielea tânără, prin stimularea regenerării celulare. Dacă nu ai un produs special, îți poți prepara singură unul acasă. Ai nevoie de o linguriță de zahăr brun, trei linguri de ulei de măsline și puțin suc de lămâie. Mai întâi, pisează cristalele de zahăr, apoi adaugă uleiul de măsline și sucul de lămâie. Amestecă bine și, după ce ai stat 10 minute cu mâinile în apă caldă, masează mixtura pe piele. Îndepărtează cu apă călduță și șterge bine mâinile.

2 Masajul activează circulația sângelui

Indiferent că îl faci atunci când te speli pe mâini ori când aplici cremă, masajul e foarte benefic pentru stimularea circulației sangvine și menținerea elasticității pielii. În plus, masând încet palmele și fiecare deget în parte, activezi anumite puncte-reflex, lucru ce îți conferă relaxare și o stare generală de bine.

3 Împachetările catifelează pielea

Pe lângă cele cu parafină practicate în saloane, cele făcute acasă, cu ingrediente naturale, îți sunt de mare ajutor. După curățarea pielii în profunzime, șterge mâinile cu suc proaspăt de lămâie, apoi aplică un strat uniform de miere și las-o 30 de minute să acționeze. Îndepărtează cu apă călduță.

4 Cremele asigură hidratare de durată

Pentru că e cea mai comodă metodă prin care îți păstrezi mâinile frumoase și fine, aplicarea cremei e un pas obligatoriu în rutina de îngrijire. Alege un produs emolient, care să mențină echilibrul de hidratare și să se absoarbă rapid. Folosește-l ori de câte ori îți simți mâinile uscate și aspre, dar mai ales înainte de culcare.

5 Manichiura menține sănătatea unghiilor

Pilește-le regulat ca să previi exfolierea, taie colțurile ca să eviți ruperea și agățarea lor,  împinge cuticulele la bază, fără să le tai, ca să ții departe infecțiile și folosește un lac protector  cu vitamine ca să previi îngălbenirea și să le faci mai rezistente.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter