Frumuseţe: 4 secrete pentru un ten hidratat

De Libertatea pentru femei, pe

Chiar dacă nu pare, dușul reprezintă o modalitate excelentă pentru îngrijirea pielii: acum are loc curăţarea în profunzime și la suprafaţă, se începe hidratarea, se revigorează pielea și se stimulează înnoirea celulară.
 

Fă dușuri scurte

Dușurile rapide sunt energizante și nu usucă pielea. Sunt în general preferate dimineaţa, căci împrospătează și revigorează imediat. Ai grijă ca apa să fie călduţă, nu fierbinte și evită frecarea cu mănuși și produse foarte abrazive, ca să nu agresezi
pielea.

Exfoliază delicat

O dată pe săptămână, e indicat un masaj fin al pielii pentru menţinerea catifelării, înnoirea celulară și activarea circulaţiei sângelui. Folosește un scrub-cremă și masează-l circular pe pielea umedă, dar evită zonele sensibile ca sânii și decolteul.

Folosește geluri hrănitoare

Pentru rezultate excelente, hidratarea pielii trebuie începută chiar din timpul dușului. Ai grijă ce produse de curăţare alegi, căci sunt săpunuri care usucă pielea și geluri de duș care doar curăţă, fără să asigure hidratarea necesară. Orientează-te spre cele cu formulă nutritivă, care să conţină agenţi hidratanţi, așa cum e glicerina, și care să aibă proprietăţi excelente de refacere a barierei protectoare a pielii. O altă calitate deloc de neglijat a acestor produse e că au efect calmant asupra pielii sensibile ori iritate.

Încheie dușul cu un jet de apă rece

Dacă vrei sâni, fese și picioare frumoase, nu sări peste această etapă, care, pe lângă stimularea circulaţiei, contribuie la revigorarea imediată a epidermei și la tonifierea ţesuturilor. La finalul dușului, timp de câteva secunde, plimbă jetul de apă rece pe suprafaţa pielii.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter