Cum îţi pregăteşti pielea şi părul pentru concediu

De Lumea Femeilor, pe

Undă verde pentru plajă! Iată cum trebuie să te pregătești ca la carte pentru mult așteptata întâlnire cu soarele din acest concediu.
Cu două săptămâni înainte de expunerea la soare, specialiştii ne recomandă să consumăm multe fructe şi legume galbene sau portocalii. Aceste două culori trădează conţinutul ridicat de betacaroten, un antioxidant deosebit de preţios, care protejează pielea de efectele dăunătoare ale razelor ultraviolete.

Înainte de concediu, focus pe piele

► exfoliază-ţi pielea săptămânal şi apoi hidrateaz-o cu ulei de măsline sau cu o loţiune de corp, pe care trebuie să o alegi în funcţie de nevoile tale (puternic hidratantă, dacă ai pielea uscată, sau tonifiantă, dacă nu stai foarte bine la capitolul fermitate)
► îndepărtează pielea uscată a călcâielor şi bătăturile cu o piatră ponce după ce, în prealabil, ţi-ai înmuiat picioarele în apă caldă, timp de 15 minute
► zona gâtului şi a decolteului este extrem de sensibilă. Înainte de expunerea la soare, aplică nişte măşti ultrahidratante. Una dintre variante ar fi să pregăteşti un amestec compus dintr-o banană foarte bine coaptă, două linguri de brânză de vaci şi două linguri de iaurt. Lasă masca să acţioneze 15-20 minute, apoi înlătur-o cu un prosop îmbibat în apă călduţă
► spray-urile cu apă termală te vor ajuta să faci faţă mai uşor temperaturilor ridicate, calmând în acelaşi timp pielea.

Ce ne facem cu părul în concediu?

Razele soarelui nu atacă doar pielea, ci şi podoaba noastră capilară. Foloseşte un balsam care nu se clăteşte şi care are şi factor de protecţie solară. E indicat, de asemenea, să foloseşti produse puternic hidratante, care să regenereze podoaba capilară.

Nu uita factorul de protecţie solară

Indiferent spre ce destinaţie te îndrepţi, nu uita să-ţi faci provizionarea cu produse cu factor de protecţie solară. Bine de ştiut: cu cât creşte altitudinea, cu atât e mai mare intensitatea solară. Aşa că dacă te duci la munte, foloseşte creme cu SPF cât mai ridicat.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter