Fructe şi legume pe care să le adaugi în apa ta

De Diana Zagrean, pe

Vara nu trebuie să bei doar limonadă sau bere. Multe fructe şi legume cu proprietăţi răcoritoare şi nu numai te aşteaptă să le guşti într-o formă inedită. Vezi ce fructe şi legume pe care să le adaugi în apa ta sunt foarte sănătoase şi trebuie să le încerci.
 

Căpşuni

Căpşunile sunt foarte aromate, deci perfecte pentru apa ta rece. În plus, pe lângă aroma deosebită şi culoarea frumoasă, căpşunile pot fi mâncate şi suht pline de vitamine şi antioxidanţi. Nu vei mai bea niciodată limonadă după ce încerci apa cu căpşuni.

Castraveţi

Castraveţii conţin chiar ei foarte multă apă, dar şi complexul de vitamine B şi componente anti-cancer, cum ar fi luteina, acidul cafeic, sau fisetina. Taie felii de castravete foarte subţiri şi adaugă-le în fiecare pahar de apă pe care îl bei. Nu nuami că gustul va fi mai bun, dar poţi profita de efectele benefice ale acestei legume minune.

Grepfrut

Nu numai că este foarte aromat şi răcoritpr, dar fructul de grapefruit te ajută la slăbit. Dacă eşti la dietă şi nu iei anticoncepţionale, pune grapefruit în apa ta de băut şi bucură-te de prospeţime şi vitamine.

Mentă

Chiar dacă nu este nici fruct, nici legumă, menta merită un loc în această listă de alimente delicioase şi numai bune de pus în apă, pentru un substitut de limonadă. Gustul răcoritor este divin în zilele foarte fierbinţi, iar efectul mentolat te va ajuta să-ţi păstrezi calmul pe caniculă.

Struguri

Cea mai bună metodă de a consuma strugurii în apă este să profiţi de forma boabelor şi să le foloseşti pe post de cuburi de gheaţă. Strugurii sunt plini de antioxidanţi şi alte substanţe, cum ar fi resveratrolul, care ţin cancerul departe. Strugurii sunt o gustare snătoasă, fără multe calorii, deci chiar şi îngheţaţi te vor ajuta să te simţi mai bine.
Sursa foto: Shutterstock
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter