Florile de sezon: Miresele Soarelui de vară

De Lumea Femeilor, pe Ultimul update Miercuri, 16 iunie 2021, 14:51

Într-o casă ori pe o terasă scăldată în soare cât e ziua de lungă, în plină vară arzătoare, nu rezistă orice plantă de apartament. Ai de ales dintr-o listă destul de scurtă, dar cu flori una şi una

Ananasul
► Este una dintre cele mai decorative bromelii. Rezistă foarte bine sub soarele torid şi nu vrea apă în exces. Spre deosebire de alte bromelii, nu trebuie udat în rozeta de frunze. Atenţie, apa în exces îi face mai mult rău decât lipsa apei!

Gloriosa
► Acum este în floare; la sfârşitul toamnei, când va intra în repaus, vei sista udările şi îşi va pierde frunzele. Apoi, prin martie, vei replanta tuberculul într-un substrat nou, alcătuit din pământ de grădină, mraniţă şi nisip.

Jasminum
► Arată superb în plin soare, dar ai grijă să nu-i lipsească apa! După ce trec florile, vei scurta tulpinile la 2/3 din lungime. Se înmulţeşte uşor, prin butaşi făcuţi în aprilie.

Catleia
► Are flori mari, viu colorate şi cu un parfum aparte.Apă îi trebuie la 2-3 zile (ideal – apă de ploaie) şi îi place să-i pulverizezi frunzele cu apă în zilele foarte călduroase. Pământul perfect pentru ea este un amestec clasic pentru orhidee (rădăcini de ferigă, sfagnum şi scoarţă de pin).

Ciperus
► Este campionul la rezistenţă în plin soare. Iar dacă ai uitat să-l uzi îşi revine imediat cu o porţie zdravănă de apă. Este o plantă puţin pretenţioasă, care te răsplăteşte – dacă îi dai să „bea” bine – cu o coroniţă de flori de culoare verde. Se înmulţeşte foarte uşor, dar într-un mod mai special: vei introduce o frunză, cu vârful în jos şi codiţa în sus, într-un pahar cu apă. De la punctul de inserţie al bracteelor pe peţiol vor apărea rădăcini şi plăntuţe noi.

Pasionații de grădinărit ar putea fi interesați și de flori de vară ce se plantează în grădină

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter