O femeie a chelit după ce a renunțat la anticoncepționale

De Unica.ro, pe Ultimul update Joi, 16 iunie 2022, 18:26

Chancey, o tânără în vârstă de doar 25 de ani, a atras atenția a 9 milioane de utilizatori de Tik Tok după ce a împărtășit efectele adverse experimentate după oprirea anticoncepționalelor. Chancey a început tratamentul cu anticoncepționale la vârsta de doar 13 ani, din cauza menstruației sale neregulate.

O femeie a chelit după ce a renunțat la anticoncepționale

„Fiindcă am luat anticoncepționale o perioadă atât de lungă de timp, știam că vor fi efecte adverse atunci când aveam să renunț la ele, dar nu mi-am imaginat niciodată că aș putea să chelesc”, a mărturisit Chancey, pentru BuzzFeed.

„Am luat doze mai mici în primii ani, iar, după o vreme am fost obligată să cresc doza din mai multe motive”, a completat. Când a decis să renunțe la anticoncepționale a observat că părul începuse să-i cadă.

„Simțeam că mi se termină viața. Știam că ceva nu e în regulă înainte să chelesc, însă nimeni nu m-a luat în serios. Părinții și socrii mei îmi tot spuneau că e de la stres, ceea ce m-a iritat, fiindcă știam că în mod clar nu era asta. Trăiam una dintre cele mai frumoase perioade din viața mea când am observat că ceva nu era ok. Eram în luna de miere în Bora Bora”, a mai povestit tânăra.

Articolul continuă după recomandări

Citește și:

Imagini de coșmar într-un parc din București. Ce s-a găsit lângă locurile de joacă pentru copii

Medicii au găsit în stomacul unui bărbat din Suceava piuneze, cuie, agrafe, o brățară, o balama și un termometru cu mercur

Crimă cu sânge rece la Vaslui: o femeie de 21 de ani și-a ucis soțul, apoi i-a înscenat sinuciderea

50 de ani de la imortalizarea fotografiei „Fata Napalm”. Ce s-a întâmplat cu fetița din imagine

„M-am documentat înainte să renunț la anticoncepționale. Am mers la medicul de familie și la ginecolog, care mi-au spus că nimic nu se va întâmpla”, a adăugat.

Ulterior, Chancey a mers la dermatolog, care i-a confirmat că, în urma opririi anticoncepționalelor, a suferit un șoc hormonal. În urma analizelor, tânăra a aflat că renunțarea la pilula contraceptivă i-a declanșat boala autoimună alopecia areata.

„Dacă iei anticoncepționale o perioadă atât de lungă și deodată renunți la ele și implicit la hormonii sintetici din ele, organismul suferă un șoc hormonal care poate declanșa o boală autoimună ca răspuns. Asta mi s-a întâmplat mie”, a mai declarat Chancey.

Din fericire, tânăra a reușit să-și reechilibreze hormonii, iar părul a început să-i crească din nou din februarie 2022.

Foto: Tik Tok; Instagram

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter