Femeile ar renunţa la ani din viaţă ca să fie slabe

De Erika Chivu, pe

Un sondaj de opinie realizat în Anglia a arătat că multe tinere ar renunţa la un an din viaţă numai ca să fie slabe. Tu la ce ai renunţa ca să arăţi perfect?

Ar renunţa la 20 de ani din viaţă ca să fie slabe

Presiunea socială este atât de mare pentru femeile tinere încât aproape un sfert din ele ar renunţa la un an din viaţă ca să fie suple precum manechinele. 10% din femei ar renunţa la cinci ani din viaţă, iar 2% ar prefera să trăiască mai puţin cu un deceniu numai ca să fie slabe. Dar asta nu e tot. O fată din 100 ar fi gata să dea 20 de ani din viaţă în schimbul unei siluete de invidiat.

Nu este de mirare, având în vedere la ce presiune sunt supuse adolescentele de reviste, televiziune şi filme, unde văd numai vedete slabe. Fie că sunt naturale, fie că sunt trecute pe la chirurgul plastician, vedetele suple crează un stigmat împotriva supraponderalilor, astfel că până şi fetiţele de grădiniţă îşi doresc să fie cât mai slabe.

La ce ar mai renunţa femeile ca să fie slabe

De altfel, fiecare studiu de acest gen demonstrează că majoritatea femeilor sunt nemulţumite de felul în care arată, chiar dacă au o greutate normală, şi îşi doresc să slăbească. Mai exact 93% din femei au o imagine negativă asupra propriului corp, iar o treime se gândesc de mai multe ori pe zi că sunt prea grase.

Conform sondajului de opinie menţionat, femeile ar face multe sacrificii ca să arate bine. Pentru a fi slabe 10% ar renunţa la un sfert din salariu, 8% ar renunţa la o promovare, 7% ar renunţa la timpul petrecut cu familia, prietenii şi partenerul de viaţă. Dar şi mai trist este că 10% din femei ar fi gata oricând să renunţe la sănătatea lor ca să fie slabe.

Foto: Shutterstock

Indiciul 4: reactivează

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter