Expert medical: China ar putea fi lovită de un nou val de coronavirus la vară

De Bianca Prangate, pe Ultimul update Marți, 19 mai 2020, 12:31

China ar putea să se confrunte în curând cu un al doilea val de îmbolnăviri cu noul coronavirus, la puțin timp după ce situația a ajuns să fie sub control.

China a trecut prin mai multe luni de carantină și restricții de călătorie, reușind astfel să depășească primul val de îmbolnăviri cu noul coronavirus, însă greul nu a trecut, potrivit experților.

Doctorul și redactorul șef de la Journal of Thoracic Disease, Zhong Nanshan, a explicat, după cum arată Science Alert: „Majoritatea… chinezilor din acest moment sunt încă susceptibili la infecția cu COVID-19, din cauza unei lipse de imunitate. Ne confruntăm cu o mare provocare. Nu stăm mai bine decât alte țări în acest moment, cred”.

Citeşte și: Virgil Musta: „Al doilea val de COVID-19 va fi la o săptămână după relaxare. Transmiterea virusului va fi comunitară”

Zhong a mai spus că autoritățile din Wuhan, punctul de plecare al pandemiei nu au raportat corect numărul de cazuri în primă fază: „Autorităților locale nu le plăcea să spună adevărul la acea vreme”.

Organizația Mondială a Sănătății a explicat că noul coronavirus ar putea să nu dispară niciodată, iar Zhong a subliniat faptul că apariția unui vaccin viabil ar putea dura ani de zile.

Citește ediția de mai a revistei Unica. O găsești AICI. Un format nou, digital, accesibil gratuit din chioșcul online Ringier.

Foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter