Tratamente naturiste pentru enterocolită

De Unica.ro, pe

Scapă de greţuri, vărsături şi diaree în numai câteva zile cu aceste tratamente din farmacia bunicii.
– Fă un amestec din cimbru, sunătoare, busuioc şi coada calului, în părţi egale. Ia 4 linguri din acesta şi toarnă deasupra 1 l şi jumătate de apă clocotită. Lasă 10 minute la infuzat, apoi strecoară şi îndulceşte cu 2 linguri de miere naturală. Acest ceai se bea pe parcursul unei zile.

– Apa de tărâţe de grâu face minuni. Ai nevoie de un pumn de tărâţe şi de 1 l de apă rece. Amestecă ingredientele, lasă 10 ore la macerat, apoi strecoară şi bea, cu înghiţituri mici, pe parcursul unei zile.

– Infuzia de leuştean este cunoscută deja pentru efectele ei benefice. Ai grijă însă dacă eşti hipotensivă, căci scade tensiunea arterială! Infuzia se prepară din 3 fire de leuştean proaspăt, peste care se toarnă 3 căni de apă fiartă. Se lasă 5 minute, apoi se strecoară şi se bea câte o cană, cu jumătate de oră înainte de masă.

– Muşeţelul are efect calmant, cicatrizant şi, prin urmare, e indicat să bei un ceai din această plantă sau să o combini cu altele, dacă suferi de enterocolită. Un amestec de succes se prepară din 20 g muşetel, 30 g coada şoricelului, 20 g frunze de mentă, 10 g salvie, 10 g fructe de coriandru. Peste o lingură de amestec se toarnă 250 ml apă clocotită, se lasă 10 minute, apoi se bea câte o cană, de două ori pe zi.

– Pulberea de seminţe de in ajută! Trebuie să râşneşti o lingură de seminţe de in. Pulberea se amestecă într-o cană cu apă clocotită şi se bea, cât de fierbinte suporţi, de două ori pe zi, înainte de masă.

– Afinele fac minuni în enterocolită. Cura de afine proaspete, în timpul căreia se consumă zilnic 300-500 g de fructe, în 3 porţii egale, dintre care una pe stomacul gol, dimineaţa, e miraculoasă. Pulberea de afine acţionează fără greş. Se ia câte o linguriţă rasă, din două în două ore, în cazuri acute.

– Pentru a calma durerile de burtă şi crampele cauzate de gaze, fierbe o linguriţă de seminţe de anason şi o linguriţă de miere în 200 ml apă, timp de 10 minute. Lasă apoi la răcit, strecoară şi ia câte 2 linguri de fiertură pe zi.

– Pentru a combate diareea, fierbe, timp de 10 minute, 15 g de scoarţă de fag în 100 ml apă şi bea lichidul obţinut, de două ori pe zi.

Ce ai voie să mănânci?

Cu un regim alimentar adecvat, enterocolitele se vindecă în câteva zile. Este necesar un orar regulat de masă, să se mestece bine alimentele, care nu trebuie să fie nici prea reci, nici prea fierbinţi.
La loc de cinste stau orezul fiert, brânza proaspătă de vaci, caşul, merele rase, supa de zarzavat strecurată, carnea fiartă, afinele, gutuile. Pune semnul interzis pe legume şi fructe crude, lactate şi prăjeli! Sunt excluse alimentele bogate în celuloză, cele picante, slănina, organele, dulciurile.
Atenţie! Regimul trebuie menţinut 3 zile după dispariţia simptomelor.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter