4 energizante naturale care înlocuiesc cafeaua

De Erika Chivu, pe

Cafeaua dă dependenţă şi îţi măreşte tensiunea, iar energizantele pot fi şi mai periculoase. Pentru un plus de energie poţi încerca alte băuturi mai sănătoase şi foarte gustoase.

Cafeaua de cicoare

Rădăcina de cicoare prăjită şi măcinată este folosită adesea în zona mediteraneană ca substitut pentru cafea. O găseşti la magazinele naturiste î formă clasică sau instant şi o prepari la fel cum prepari cafeaua normală. Nu dă dependenţă, nu îţi măreşte tensiunea, dar conţine vitamine şi minerale care îţi dau energie. Iar gustul seamănă foarte mult cu cel al cafelei.

Portocale şi ulei de in

Amestecă în blender două portoclae fără coajă, o lingură cu ulei de in şi o lingură de apă rece. Bea din acest amestec cu înghiţituri mici.

Portocala este o sursă bună de potasiu, magneziu şi vitamine din grupul B. Uleiul de in va încetini eliberarea zahărului din portocală în sânge şi astfel îţi asigură câteva ore bune de energie.

Banane şi verdeţuri

Pune în blender două banane şi o frunză de salată verde, plus o ceaşcă de apă.
Banana este o sursă bună de potasiu, un mineral care previne oboseala, iar vitaminele din grupul B ajută la trasformarea alimentelor în energie. Mai conţine şi fosfor care îţi dă mai multă rezistenţă fizică. Salata verde este şi ea bogată în potasiu şi vitamine.

În loc de salata mai poţi folosi cu succes fire de grâu încolţit.

Miere şi polen

Amestecă o lingură de miere, o linguriţă  polen şi o cană mică de apă. Pentru un gust mai bun, poţi adăuga fructele preferate.

Polenul conţine multe vitamine, minerale, grăsimi şi aminoacizi care îţi dau energie, iar miere ajută la digestie şi revitalizează corpul.
 
Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter