Dr. Oz îţi spune ce să mănânci ca să-ţi reduci colesterolul de Sărbători

De Unica.ro, pe

Vrei să te bucuri de Sărbători fără să-ţi pui în pericol inima? Dacă ai colesterolul mare şi trebuie să ţii dietă de Crăciun, dr. Oz îţi spune ce să pui pe masă.
Ai colesterolul mare şi eşti la dietă, dar vrei să te bucuri de Sărbători şi de toate bunătăţile care umplu mesele în această perioadă. Dr. Oz îţi spune ce poţi să mănânci, iar dacă asculţi sfaturile lui ai mari şanse să îţi reduci nivelul colesterolului, chiar dacă mănânci mai mult ca de obicei.
1. Somon sălbatic
Bogat în proteine şi acizi graşi Omega 3, somonul – ca toate speciile de peşte gras – reduce substanţial colesterolul rău şi te ajută să te saturi cu mâncare mai puţină. Ca să te bucuri din plin de beneficiile lui, trebuie să mănânci cel puţin 100 de grame de somon sălbatic de două ori pe săptămână. Poţi să-l prepari la aburi sau la cuptor, la temperaturi cât mai mici.
2. Fasole uscată
Dacă ai nevoie de o garnitură delicioasă la masa de Sărbători, optează pentru fasole. Bogată în fibre, fasolea încetineşte digestia şi te ajută să te simţi sătulă mai mult timp. Fasolea cu bobul negru conţine mai multe fibre decât celelalte soiuri.
3. Fructe proaspete
E drept că nu se compară cu cozonacul, dar fructele proaspete sunt cel mai sănătos desert care se poate pune pe masa de Sărbătoare. Sunt pline de vitamine, dar conţin şi fibre care îţi ajută sistemul digestiv greu încercat în perioada Sărbătorilor.
4. Ulei de măsline
Uleiul de măsline este bogat în grăsimi mononesaturate, care reduc colesterolul din sânge. Foloseşte-l la gătit pentru a înlocui margarina sau alte grăsimi „rele”. Îl poţi pune şi în salate, iar ideal este să consumi două linguri pe zi.
5. Spanacul
Nicio masă fără legume cu frunze verzi. Spanacul este alegerea ideală pentru că e o sursă bună de acid alfa-lipolic cu un rol important în reducerea colesterolului. Conţine de asemenea multe fibre. Poţi să îl mănânci crud sau sotat în ulei de măsline.
Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter