4 combinații de medicamente care te pot ucide

De Consuela Stratulat, pe

Aproximativ 28% dintre adulții cu vârste cuprinse între 20 și 59 de ani au mai multe prescripții pentru medicamente la un moment dat. Uneori, sunt necesare doze duble, însă specialiștii avertizează că anumite combinații te pot ucide. Fii conștientă de pericolul la care te expui și întreabă-ți medical, înainte să amesteci pastilele.
Antidepresivele și calmantele. Anumite antidepresive cresc nivelul serotoninei, hormonal fericitii, iar unele calmante au același efect. Prea multă serotonină provoacă stări de agitație, crește temperatura corpului și accelerează bătăile inimii.

Calmantele și medicamentele anti-anxietate

Ambele medicamente au efect deprimant și fie își pot da senzația de liniște, dacă ai dureri, fie te pot face neliniștită, de teama de a avea dureri. Uneori, însă, combinația de pastille îți poate reduce bătăile inimii, putând provoca chiar moartea.

Medicamentele pentru scăderea colesterolului și cele anti-fungice

Oricine a avut candida a auzit de fluconazole.  În cazul pacienților care au cholesterol ridicat, medicamentele pe bază de statine sunt cele mai prescrise din lume. Dacă le combini, ai putea provoca slăbirea mușchilor și afecțiuni grave ale rinichilor.

Calmante, medicamente anti-anxietate și pentru relaxarea mușchilor

Cei mai mulți doctori nu știu că această combinație ți-ar putea fi fatală. În plus, un pacient ar putea avea câte o rețetă de la un alt doctor, de aceea este bine să îi spui întotdeauna medicului ce pastille iei.
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter