Dr. Florin Juravle îţi răspunde la întrebări: chirurgia asimetriilor sânilor!

De Avantaje.ro, pe

Te-ai gândit vreodată să apelezi la chirurgie estetică? Dacă da, în fiecare marţi, după ora 17.00, pe Avantaje.ro, Dr. Florin Daniel Juravle îţi răspunde la întrebări! Astăzi vorbim despre chirurgia asimetriilor la nivelul sânilor!
Adesea diferenţele între cei doi sâni nici nu se observă, simetria absolută la nivelul sânilor fiind foarte rară la femei.
Uneori diferenţele între cei doi sâni sunt influenţate şi de deformari mai mari sau mai mici la nivelul cutiei toracice, jumatate din aceasta fiind mai “înfundată” decat cealaltă jumatate.
Există numeroase cazuri în care diferenţele sunt evidente la nivelul complexului areolo-mamelonar, areolele fiind dispuse la înălţimi diferite, prea lateralizate, sau prea medializate.
Asimetriile pot apare şi la nivelul şantului inframamar, unul fiind dispus mai sus şi celălalt mai jos. În cazul sânilor foarte mici, acest şanţ practic nu există şi trebuie creat de chirurg în timpul intervenţiei de mărire de sâni.
Alteori, există o aşa mare diferenţă între sâni încât par că ar aparţine la două persoane total diferite.
Unele dintre aceste diferenţe pot fi lesne corectate, dar altele nu! Chirurgul va face un inventar minuţios al eventualelor asimetrii şi va expune variantele posibile de corecţie dacă este cazul.
Rezolvarea tuturor acestor diferenţe este dificilă şi implică primordial experienţa chirurgului.
În cazul sânilor de mărimi diferite se pot monta proteze siliconice cu volum diferit dar diferenţa de volum dintre cei doi sâni rămâne o apreciere arbitrară care este cu atât mai exactă cu cât experienţa chirurgului este mai mare.
La fel şi în cazul sânilor egali ca volum dar cu deficit unilateral al cutiei toracice. Dacă se vor introduce implanturi egale atunci rezultatul poate fi dezastruos.
În aceasta situaţie, diferenţa de volum dintre cele două proteze este şi mai greu de apreciat decât în cazul sânilor asimetrici ca volum dar cu cutia toracică normală.
În cazul deficiţelor de la nivelul sanţului inframamar, corecţiile sunt mai uşor de făcut, iar rezultatele sunt satisfăcătoare poate şi din cauza faptului că acest element este foarte puţin vizibil.
Cel mai greu de corectat însă rămân diferenţele de poziţionare ale sânilor şi ale complexelor areolomamelonare.
Vezi continuarea pe avantaje.ro! CLICK AICI!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter