Doctor Oz: Cum previi boala Alzheimer

De Diana Zagrean, pe

Doctor Oz te învaţă trei metode noi şi inovatoare prin care poţi reduce riscul de apariţie al bolii Alzheimer. Vezi ce metode noi de prevenţie au dezvoltat cercetătorii americani.
 

Pesticidele cresc riscul de Alzheimer

Studii recente din Statele Unite arată că oamenii diagnosticaţi cu Alzheimer aveau nivelul de DDT (pesticide)de patru ori mai amre decât persoanele în vârstă care nu prezentau semne de îmbolnăvire a creierului.
Acest tip de pesticide a fost interzis în America încă din anii ’70, dar, cu toate acestea, substanţele toxice au ajuns în anumite recolte prin contaminare scundară, din resturi din sol şi apă, dar şi prin contaminarea de la produse stropite cu aceste pesticide care provin din alte ţări.
Multe substanţe folosite la stropirea recoltelor împotriva dăunătorilor funcţionează pe principiul neurotoxinelor. Substanţa intră în corpul insectei şi îi afectează sistemul nervos, aşa cums e întâmplă şi cu unele otrăvuri pentru gândaci sau şobolani.
Indiferent dacă s-au făcut sau nu studii, limitarea consumului de legume, fructe şi cereale stropite cu pesticide poate scădea riscul de apariţie al demenţei Alzheimer, potrivit specialiştilor invitaţi de Doctor Oz.

Uleiul de peşte este bun şi pentru creier, nu doar pentru inimă

Studii recente prezentate de Doctor Oz arată că femeile cu concentraţii mai mari de acizi graşi omega-3 în sânge au avut mai puţine leziuni cerebrale cauzate de Alzheimer.
Recomandarea este să consumi peşte de apă rece (somon, sardine, hering, sushi) de trei ori pe săptămână, sau să iei echivalentul a 1.000 UI din suplimente cu ulei de peşte.

Presiunea pulsului: Ce este şi cum ne poate salva viaţa

Presiunea pulsului este diferenţa dintre cifra mare şi cifra mică a tensiunii arteriale. Cifra mare indică presiunea exercitată de inima ta atunci când bate (tensiune sistolică), iar cea mică indică presiunea sângelui dintre două bătăi (distolică). Dacă scazi cifra mică din cifra mare, obţii un număr care este presiunea pulsului. De exemplu, dacă ai tensiunea 12 cu 8 (120/80), presiunea pulsului va fi 40, care este o valoare normală. Un număr normal al unui adult este o presiune a pulsului de 30-40. Dacă numărul obţinut din scădere este mai mic de 25, s-ar putea să aveţi probleme mari de sănătate, cum ar fi hemoragii.
La efort, presiuena pulsului poate urca până la 100, fără ca sănătatea să fie afectată.
Un număr foarte mare al presiunii pulsului pentr o perioadă mare de timp (presiunea pulsului de peste 100 timp îndelungat) indică probleme cu arterele din jurul inimii. O presiune a pulsului d epeste 60 merită atenţia unui medic.
Sursa foto: Shutterstock
 
 
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter