Tensiunea arterială mică reduce riscul de demență

De Oana Dinu, pe
O tensiune arterială mică conferă o îmbătrânire sănătoasă a creierului și reduce semnificativ simptomele demenței.

Conform unui studiu prezentat în cadrul Conferinţei Internaţionale a Asociaţiei Alzheimer ce s-a desfășurat la Chicago, există beneficii semnificative din punct de vedere cardiovascular în cazul persoanelor a căror tensiune sistolică este mai mică, informează Digi24.

Cercetările s-au făcut cu ajutorul a 9.300 de pacienţi diagnosticaţi cu hipertensiune ce au participat la studiu SPRINT (Systolic Blood Pressure Intervention Trial), experiment care a avut în prim plan efectul reducerii considerabile a tensiunii arteriale asupra simptomelor demenţei din orice cauză şi a declinului cognitiv uşor, precursor demenţei.

Persoanelor a căror tensiune sistolică – primul set de cifre obţinut în urma evaluării tensiunii – a scăzut sub valoarea 120 au prezentat o rată cu 19% mai mică de apariţie a declinului cognitiv uşor, precum și o scădere cu 15% a posibilităţii de apariţie a declinului cognitiv şi a demenţei, combinate.

Cercetarea a analizat toate cauzele demenței, inclusiv Alzheimer și cu toate că a prezentat beneficiile reducerii tensiunii, nu a demonstrat încă o reducere a riscului de demenţă.

Citește și:

10 trucuri ca să reduci risipa de mâncare din casa ta

S-a despărțit de iubit și s-a decis să se căsătorească…cu ea însăși

Sursă foto: shutterstock.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter