Te doare faţa? Vezi ce boli poţi să ai

De Diana Zagrean, pe

Durerea de faţă poate fi aproape insuportabilă, dar cauzele unei astfel de suferinţe sunt multiple şi foarte variate. Vezi ce boli poţi să ai dacă te doare faţa şi când trebuie să mergi de urgenţă la doctor.
 

Sinuzită

Infecţiile sinusurilor (cavităţi osoase ale feţei, în jurul nasului, ca nişte peşteri din os) pot deveni incredibil de dureroase.
Sinuzita se manifestă prin febră, umflarea feţei în zona nasului, umflarea nasului şi dureri severe de nas, pomeţi şi frunte, plus alte simptome ca de răceală.

Glaucom

Glaucomul este o boală a nervului optic, care apare, de obicei, din cauza presiunii crescute din ochi. Boala are mai multe forme, fiecare cu specificităţile ei.
Glaucomul cu unghi închis, care este o urgenţă medicală şi trebuie consultat imediat de un medic specialist, poate fi dureros nu doar în zona ochiului, unde apare un blocaj, ci şi în jurul acestuia.

Scleroză multiplă

Unul dintre primele simptome ale sclerozei mutiple, o boală degenerativă care afectează mai mult femeile decât bărbaţii, este durerea şi amorţeala în membre şi chiar faţă.
Spasmele musculare, care pe faţă arată ca nişte ticuri nervoase, sunt un alt indiciu, alături de probleme de vedere, oboseală, probleme de echilibru, disfuncţii sexuale, probleme de concentrare, memorare, schimbări de stare de spirit, etc.

Infecţie a glandelor salivare

Infectarea şi umflarea glandelor salivare poate fi foarte dureroasă. Aceste glande, care produc salivă, pentru ca noi să înghiţim şi digerăm hrana mai uşor, se pot infecta cu tot felul de bacterii, mai ales streptococi.
Inflamarea lor din cauza unei infecţii, duce la umflarea dureroasă a părţiid e jos a feţei şi se tratează cu antibiotice.
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter