Dieta cu urzici. Slăbeşte cu un regim de detoxifiere

De Diana Zagrean, pe Ultimul update Miercuri, 12 august 2020, 12:35

Urizicile sunt în plin sezon şi tarabele din pieţe s-au umplut de grămăjoarele verzi şi pişcătoare. Vezi cum să ţii dieta cu urzici şi să slăbeşti cu un regim de detoxifiere 2 în 1.

Ce boli poţi să vindeci cu urzici

Rădăcina de urzică se foloseşte în leacurile vechi pentru probleme urinare, cum ar fi prostata mărită, hiperplazia beningnă a prostatei, urinarea frecventă, dureroasă, sau probleme cu vezica urinară.
Urzicile sunt şi un bun diuretic, astringent şi se recomandă în probleme articulare, deoarece au proprietăţi antiinflamatoare.
.Şi de pietrele la vezică poţi să scapi cu urzici, dar numai dacă medicii nu îţi recomandă alte terapii.
Frunzele de urzică sunt bune în caz de alergii şi osteoartrită.
O altă grupă de afecţiuni care se tratează cu urzici sunt sângerările interne, de diverse cauze: sângerări uterine, nazale, sau ulceraţii în intestin.
Urzicile mai sunt folositoare şi ca adjuvant în tratatea anemiei, diabetului, problemelor circulatorii, splină mărită, boli endocrine, diaree, aciditate crescută în stomac, astm bronşic, congestie pulmonară, eczeme şi chiar şi cancer.

Urzicile au şi efecte benefice pentru păr

Toată lumea a auzit de şampon de urzică, de pe vremea bunicii, dar puţini ştiu de efectele miraculoase ale urzicilor asupra podoabei capilare.
O cură de detox cu urzici este recomandată în stări de anemie, astenie şi probleme menstruale, datorită efectelor de purificare a sângelui.
În plus, cine consumă urzici sau bea ceaiuri cu urzici va avea un păr frumos, mătăsos, firele se vor regenera mai repede, vor fi mai groase, iar pielea mai strălucitoare.

Încearcă câteva reţete din Revista Unica şi Libertatea pentru femei.

Supă cremă de urzici

Ingrediente:
► 2-3 kg urzici proaspete
► 5-6 căței usturoi
► 2 linguri făină
► 50 g unt
► sare
► 2-3 linguri ulei de floarea-soarelui
► 100 ml smântână

1. Se aleg urzicile, se curăță de codițe și se spală bine. Se lasă la scurs și apoi se opăresc în apă clocotită cu un praf de sare.
2. Se lasă să fiarbă la foc mediu aproximativ 40 de minute și, după ce au fiert, se scot cu spumiera în sită și se lasă să se răcorească. Zeama se păstrează pentru crema de urzici.
3. Separat, într-un ibric, se topește untul, se adaugă făina cernută și se stinge cu zeama de urzici. Se amestecă ușor și se obține o cremă de consistența smântânii, care se dă deoparte să se răcorească.
4. Urzicile fierte se pasează cu blenderul și se amestecă cu compoziția fiartă. Se omogenizează, se condimentează cu sare, se adaugă usturoiul măcinat și se servește ornată cu smântână, în funcţie de preferinţe.

Cremă de urzici cu peşte afumat

două cepe mici; 150 g spanac; 100 g frunze de urzică; 50 g unt; sare, piper, verdeaţă proaspătă; 800 ml supă clară de pui; 200 ml smântână; 150 g somon afumat

Căleşte ceapa tocată în unt, adaugă spanacul, urzicile şi supa de legume. Condimentează cu sare şi piper şi lasă să dea un clocot. Mixează verde-
ţurile cu două linguri de smântână până devin piure. Fierbe supa-cremă până devine groasă. Când o serveşti, adaugă în fiecare bol câteva fâşii de somn afumat, un „moţ” de frişcă neîndulcită şi verdeaţă proaspătă.
Sursa foto: Shutterstock

Iti recomandam si aceste retete cu urzici delicioase. Merita sa le incerci!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter