Alimente-minune care te menţin suplă

De Revista Unica, pe

Legumele şi fructele bogate în minerale şi vitamine, dar sărace în calorii, te ajută să îţi menţii silueta dorită.
Îţi propunem să favorizezi în meniurile tale apariţia unor alimente care te vor ajuta să mănânci gustos, pe săturate şi fără să atentezi la siluetă.

ROŞIILE

Au peste 90% apă. Conţinutul de vitamina C este apreciabil, la fel cel de lycopen, o substanţă care s-a dovedit că are proprietăţi anticanceroase. De asemenea, roşiile sunt alcalinizante, ceea ce nu strică deloc organismului uman, adesea bombardat cu alimente prea acide. Roşiile sunt la fel de sănătoase şi crude, şi gătite.

FASOLEA

Cea păstăi este bună şi ea, fiind o legumă săracă în calorii, dar adevăratele minuni le face fasolea boabe. Cu siguranţă, ai observat cât de multă apă poate absorbi un bob de fasole. Imaginează-ţi că acest lucru se întâmplă în intestinul tău şi că, o dată cu apa, sunt „prinse“ şi alte substanţe, care nu mai ajung să fie digerate mai departe. Fasolea are şi fibre insolubile, care stimulează tranzitul intestinal şi te feresc de constipaţie. Şi nu te teme de gaze: dacă mănânci frecvent cantităţi mici de fasole, organismul o va tolera din ce în ce mai bine.

ARDEII

Au multă vitamina A, puţine calorii şi mai au ceva: atât în ardeii graşi, cât şi în cei iuţi s-au identificat unele substanţe care ridică temperatura organismului şi cresc consumul de oxigen la aproximativ 20 de minunte după ce au fost ingeraţi. Cu alte cuvinte, organismul e forţat să-şi accelereze metabolismul după consumul de ardei, ceea ce te poate ajuta să slăbeşti. Savurează-i cruzi sau, dacă tot se găsesc din belşug, copţi.

MANGO

Oricine vrea să slăbească se va îndrăgos-ti de mango. Acest fruct este „blindat“ cu nutriente, aşa că poţi mânca mai puţin,fără grija că mănânci dezechilibrat. O simplă felie de mango este o gustare suficientă să-ţi ţină de foame de la prânz până la cină.

FRUCTELE DE PĂDURE

Dacă ai fost vreodată la cules de fructe de pădure, ştii ce activitate plăcută este! Pe lângă faptul că faci mişcare, te bucuri de nişte fructe cu gust delicat, adevărate rezervoare de pectină. Prin dizolvarea acesteia în apă, se formează în circulaţie un gel care „leagă“ glucoza din sânge şi nu o lasă să intre în celule. În acest fel, glicemia nu scade prea repede, iar senzaţia de foame întârzie să apară.

BEREA

Datorită ingredientelor naturale, berea are calităţi remarcabile. Malţul (derivat din orz) şi hameiul, ingredientele care stau la baza fabricării berii, reprezintă surse foarte bune de antioxidanţi. Iar cercetări recente au şi demonstrat că proporţia antioxidanţilor din sânge creşte ca urmare a consumării unui pahar cu bere. Tot malţul, la care se adaugă şi apa, constituie două surse naturale de siliciu, un element foarte important pentru sănătatea sistemului osos, dar şi în reducerea riscului de apariţie a bolii Alzheimer. Cercetătorii au demonstrat totodată că un pahar de bere pe zi poate creşte semnificativ nivelul de colesterol HDL, supranumit şi „colesterol bun“, fiind asociat cu un risc mai mic de boli coronariene. Mai mult, s-a demonstrat că cei care consumă bere, dar nu exage-rat, beneficiază de un grad de protecţie
împotriva bacteriei Helicobacter pylori, cunoscută ca fiind cauza majorităţii ulcerelor de stomac şi un posibil factor de risc pentru cancerul de stomac. Berea ajută la eliminarea acestui microorganism din tubul digestiv datorită uşorului efect antibacterian.

IAURTUL

E normal să vrei ceva rece din când în când. În loc să apelezi la îngheţată, foloseşte iaurt congelat. Ca să aibă gust mai bun, amestecă-l, înainte de a-l pune în forme la congelator,  cu piure din fructe
proaspete. Ai grijă la grăsimea conţinută, care variază între  zero şi 10%!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter