4 sfaturi pentru un stretching eficient

De Unica.ro, pe

Cât de important este stretchingul în programul tău de exerciţii fizice? De ce trebuie să ţii seama de el şi de ce trebuie să-l execuţi corect?

De ce e important să faci stretching

Nu contează ce exerciţii ai în rutină sau ce fel de sport practici, întinderea muşchilor este o parte foarte importantă a pre-antrenamentului tău. Mişcările de stretching sunt benefice dacă alergi, faci ciclism, sau practici vreun sport precum baschetul sau tenisul. Chiar dacă faci numai exerciţii cu greutăţi, stretching-ul te va face mai capabilă de a-ţi susţine propriul corp şi în acelaşi timp îl va face mai flexibil pentru antrenamentul ce urmează.

Stretching lent şi uniform

Este important ca stretching-ul să se desfăşoare în mod corespunzător, pentru a evita încordarea muşchilor. Stretching-ul ar trebui să se facă lent şi uniform şi ar trebui să se întindă asupra tuturor grupelor musculare.Nu încerca să sari în sus şi în jos atunci când efectuezi stretching-ul, deşi ai putea simţi ca şi cum picioarele se întind, tu de fapt, pui stres suplimentar pe muşchi şi articulaţii, care ar putea să se deterioreze în timp.

Mişcări de stretching variate

Întinde-ţi corpul cu grijă pentru a te asigura că acesta este încălzit corespunzător. Utilizează poziţiile de stretching care îţi permit să te întinzi atât pe verticală cât şi pe orizontală:de exemplu, atunci când faci întinderi de trunchi din aşezat pentru a ajunge la picioare sau din stând pentru aceeaşi mişcare, acest tip de exerciţiu va lucra toate grupele musculare ale picioarelor tale. Utilizând o varietate de poziţii de stretching este o modalitate foarte bună de a întinde toţi muşchii, astfel încât picioarele şi restul corpului să fie complet încălzit şi flexibil.

Stretching imediat după antrenament

Efectuează mişcările de întindere chiar imediat după terminarea antrenamentului. Astfel, te vei asigura că muşchii şi articulaţiile se vor relaxa. În plus, vei forţa muşchiul să revină la forma dinaintea antrenamentului şi poţi evita sau atenua febra musculară.

Citeste mai multe despre stretching aici.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter