Cum să previi durerea de spate provocată de statul la birou

De Consuela Stratulat, pe

Durerea de spate este una dintre cele mai comune afecțiuni și apare, în principal, din cauza mușchilor sau ligamentelor tensionate, a posturii nepotrivite sau a stresului. Cei mai mulți dintre noi se vor confrunta cu o astfel de durere la un moment dat, spun specialiștii, iar de cele mai multe ori nu va fi provocată de o boală. Află cum poți preveni apariția durerii de spate, când petreci multe ore la birou.
Durerea de spate durează, în general, de la câteva săptămâni la câteva luni, potrivit nhs.co.uk. Paradoxal, cei care au un loc de muncă ce presupune activitate fizică se confruntă cu această problemă mai rar decât cei care lucrează de la birou.

Cum previi durerea de spate

Persoanele care stau multe ore la birou trebuie să urmeze câțiva pași simpli, pentru a preveni apariția durerilor de spate. Cea mai bună modalitate este să rămâi activ, iar dacă ai, deja, o durere cronică, calmantele te-ar putea ajuta să reziști. În niuciun caz nu te întinde pe pat, pentru că nu veo face decât să îți agravezi durerea.
Cu cât stai mai mult nemișcat, cu atât mai slăbiți vor deveni mușchii tăi, iar cu timpul, vor începe să te doară. Statul în fața calculatorului pentru ore întregi nu îți va aduce decât probleme, deoarece corpul poate tolera aceeași poziție pentru o perioadă scurtă de timp.
Factorii de la serviciu care îți afectează spatele sunt: postura, poziția ecranului, înălțimea scaunului sau poziția tastaturii. Evită problemele stâng corect în fața computerului: sprijină-ți spatele, odihnește-ți picioarele pe podea, plasează-ți ecranul la nivelul ochilor și ține tastatura în față, atunci când tastezi.
Cel mai bun scaun pentru birou are cinci picioare, în formă de stea, și te va ajuta să previi durerea de spate, pentru că este foarte stabil.
Este indicat, de asemenea, să iei pauză la fiecare oră, pentru a-ți relaxa mușchii. Plimbă-te pentru un minut, stai în picioare și încearcă să îți miști ușor spatele, pentru a-l dezmorți.

Exerciții care previn durerea de spate

Nu te gândi că trebuie să dai fuga la sala de forță, în pauza de masă. Sunt câteva exerciții pe care le poți face în timp ce stai la birou: mișcă-ți capul într-o parte și alta, pentru că, potrivit specialiștilor de la Laser Spine Institute, astfel îți relaxezi mușchii gâtului.
Acasă, încearcă să faci câteva minute de gimnastică aerobică, pentru a preveni durerea de spate. În plus, te va ajuta să îți menții o greutate normală. Înotul, mersul pe bicicletă, alergatul sau plimbatul sunt, de asemenea, benefice pentru un spate sănătos.
Alimentația este la fel de importantă ca activitatea fizică. Trebuie să consumi nutrienți esențiali, care să îți hrănească oasele și mușchii și vor reduce riscul apariției problemelor de spate. Iaurtul, laptele, ouăle, brânza, peștele sunt produse ce conțin substanțele necesare pentru oase sănătoase.
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter