De ce e greu sa te abtii de la dulciuri?

De Corina Buhagiar, pe

Exista apoi si varianta zaharului brun, nerafinat, mult mai sanatos, dar si mai scump. Sau mierea, perfect naturala. Din pacate, mierea nu merge la prajituri, fiindca incalzita la mai mult de 60 de grade Celsius produce o substanta toxica. Sau, daca te pasioneaza retetele, caut-o pe aceea a zaharului invertit!

De ce imi place?

N-o sa-ti spun ce zic chimistii sau doctorii. Ca glicemia… ca insulina… ca hormonii… Tot ce se poate! Mai interesanta mi se pare insa parerea psihologilor. E drept ca primeai dulciuri cand parintii erau multumiti de tine? Sau vroiau sa-ti arate afectiunea lor? Sau cand era ziua ta, si toti veneau sa te felicite? Sau de Sarbatori cand toata lumea era fericita? Ne dorim, de multe ori inconstient, sa reproducem o stare de bine, de afectiune, de bucurie pe care o asociem cu acest gust, minunat de altfel.

O sa pot scapa vreodata de nevoia de dulce?” ai putea sa te intrebi. Raspunsul este DA. Cand iubesti din toata inima si esti iubita, la randul tau, intr-un mod coplesitor, ai sa si uiti de portia ta de dulciuri. La ce ti-ar mai trebui? Ai acum toata dulceata de pe lume, aceea care se cheama „iubire”…

Foto: Hepta

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter