Dacă te uiți mai mult de patru ore pe zi la seriale riști să dezvolți o boală de inimă

De Oana Savin, pe
Orele petrecute seara uitându-te la seriale sunt mai rele pentru sănătate decât cele petrecute la birou, arată un nou studiu publicat în Statele Unite.

Potrivit Daily Mail, americanii care petrec mai mult de patru ore pe zi uitându-se la televizor riscă să dezvolte o boală de inimă sau chiar cu un deces prematur mai mare cu 50% față de cei care se uită la televizor mai puțin de două ore pe zi.

Autorii studiului susțin că mesele bogate și gustările nesănătoase vin la pachet cu statul pe canapea în timpul vizionării.

Astfel, cercetătorii sfătuiesc oamenii să își schimbe meniul gustărilor consumate în timpul vizionării și să ia pauze ocazionale în care să se plimbe, în loc să se uite în continuu la seriale.

Societatea americană a avut o tendință spre sedentarism ce s-a accentuat în ultimii ani.

American Heart Association estimează că proporţia americanilor care lucrează la birou a crescut cu 83% din anii 1950 până în prezent. Multe studii au acuzat munca la birou pentru creşterea riscului obezităţii şi a bolilor de inimă în timp ce alte studii au ajuns la concluzia că „joburile de birou ucid”, crescând riscurile unei morţi timpurii.

Sursă foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter