Cum tratezi hemoroizii în mod natural

De Sandra S., pe Ultimul update Sâmbătă, 17 ianuarie 2015, 12:42

Boala hemoroidală este o afecțiune din cauza căreia vasele de sânge din zona anală se sparg atunci când defechezi. Hemoroizii pot apărea în afara anusului, sau înăuntru. Hemoroizii rareori pot deveni o boală gravă și pot fi tratați acasă, în mod natural. Iată cum:

Care sunt cauzele hemoroizilor

Cauzele principale ale apariției hemoroizilor sunt șezutul pe scaun pentru perioade îndelungate, constipația, alimente care îți irită intestinele (precum condimentele iuți), cafea, alcool, sarcina, stresul, obezitatea și diareea cronică. Din fericire, de multe ori o schimbare în dietă poate rezolva această problemă, dar mai există și alte tratamente naturiste și simple pe care le poți folosi.

Cum poți trata hemoroizii în mod natural

Schimbarea dietei și exerciții – cea mai ușoară metodă de a trata hemoroizii este să faci o schimbare în dietă, ca să oprești constipația ori scaunul prea tare. Astfel, trebuie să consumi mai multe fibre (fructe și legume proaspete, cereale integrale), să bei multă apă și să eviți alimentele care îți irită intestinele – condimentele iuți, alcoolul, băuturile acidulate, cafeaua și prea multă sare. De asemenea, evită și alimentele care te balonează sau care te constipă. Odată cu schimbarea dietei trebuie să începi să faci și mai multe exerciții fizice, pentru că acestea promovează sănătatea și funcțiile intestinului gros.
Băi de șezut calde – când ai hemoroizi, trebuie să cureți foarte bine zona anală după fiecare scaun. Apoi, ca să calmezi durerea, poți face o baie de șezut astfel: umple cada sau un lighean cu apă caldă – aproximativ 15 centimetri adâncime trebuie să aibă apa – apoi așează-te în fund în apă, cu genunchii ridicați. Apa caldă va calma vasele de sânge umflate și durerea. Poți adăuga în apă și o mână de săruri amare, însă să te așezi după ce acestea s-au dizolvat complet. De asemenea, poți face băi de șezut în ceai de mușețel – acesta calmează iritațiile și inflamațiile.
Pliculeț de ceai verde – o altă metodă pentru a calma durerile și pentru a trata hemoroizii este să aplici un pliculeț de ceai verde umed, călduț, peste anus. Poți face asta pe vasul de toaletă, ceaiul verde este un astringent natural și poate calma zona umflată, iar căldura va calma durerea.
Chiloți de bumbac – când ai hemoroizi trebuie să menții o igienă foarte bună în zona anală, iar chiloții de bumbac lasă pielea să respire cel mai bine, astfel că bacteriile nu se vor înmulți.
Semințe de in sunt bune în tratarea constipației și pot înmuia scaunul foarte dur. Ia zilnic câte o linguriță sau două de semințe de in măcinate.
Tratament cu uleiuri esențiale – un tratament naturist împotriva hemoroizilor este foarte simplu – amestecă în părți egale (un pumn din fiecare) salvie, coada șoricelului, frunze de lumânărică și castan sălbatic într-un bol, apoi toarnă apă clocotită peste ele. Lasă-le la infuzat trei minute, apoi toarnă tot amestecul în vasul de toaletă și așază-te pe WC. Uleiurile esențiale emanate de plantele infuzate vor calma durerea și vor trata hemoroizii. Repetă acest tratament trei zile la rând.
Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter