Cum tratăm afecțiunile reumatice în timpul iernii?

De PR, pe

Printre cele mai frecvente boli declanșate și agravate de expunerea la frig sau umiditate, sunt cele reumatice, care includ peste 100 de afecțiuni. Află cum tratăm afecțiunile reumatice în timpul iernii?
Bolile reumatice afectează aproximativ 80% din populație, iar incidența acestora crește odată cu vârsta, fiind adesea răspândite la persoanele trecute de 70 de ani. Toate tipurile de afecțiuni reumatice sunt declanșate de temperaturile scăzute, deoarece receptorii de la nivelul oaselor devin mai sensibili din cauza frigului, umezelii și schimbărilor atmosferice, producând astfel acutizarea durerilor. Află cum tratăm afecțiunile reumatice în timpul iernii?
Chiar dacă nu pot fi vindecate, bolile reumatice pot fi ținute sub control. Manifestările acestora diferă de la un pacient la altul în funcție de sensibilitatea și de viteza de adaptare a organismului la noile condiții climatice, însă există o serie de reguli de bază care ajută la ameliorarea simptomelor și prevenirea apariției complicațiilor în timpul sezonului rece.
Un sfat pentru a preveni declanșarea durerilor reumatice din această perioadă este asigurarea confortului termic. Materialele recomandate pentru hainele sezonului rece sunt bumbacul și lâna, care izolează căldura și protejează împotriva vântului sau precipitațiilor. Sunt recomandați pantofii cu o bună aderență deoarece bolile reumatice se pot agrava în cazul în care apar noi leziuni la nivelul sistemului osos. De asemenea, sunt recomandate băile fierbinți datorită acțiunii lor benefice în menținerea articulațiilor încălzite.
Utilizarea produselor apicole constituie una dintre cele mai răspândite și de succes metode de tratament pentru bolile reumatice. Unguentele ce conțin propolis și venin de albine au puternic efect antiinflamator și antioxidant, având o acțiune similară aspirinei asupra articulațiilor rigide și durerilor musculare.
Un remediu neobișnuit însă eficient pentru afecțiunile reumatice este cartoful. Sucul acestuia conține săruri minerale vitale întăririi sistemului osos, asigurând simultan și eliminarea factorilor toxici care agravează simptomele și durerile reumatice.
Chiar dacă exercițiile fizice nu constituie o activitate atât de frecventă în lunile friguroase, este foarte important că persoanele care suferă de afecțiuni reumatice să practice sport aproape zilnic, deoarece asigură sănătatea și fortifierea articulațiilor, ameliorează rigiditatea articulară și slăbiciunea musculară. Mai mult decât atât, activitatea fizică reduce șansele declanșării unor alte boli mai grave asociate problemelor reumatice precum osteoporoză, sclerodermia sau spondilită anchilozantă.
Adițional tratamentelor de ameliorare a simptomelor și prevenția acutizării acestora în timpul iernii, specialiștii recomandă și terapia medicală cu rol adjuvant în menținerea sănătății musculare și a oaselor.
Sursa foto: Shutterstock
 
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter