Cele mai bune remedii pentru reumatism

De Libertatea pentru femei, pe

Frigul şi umezeala sporesc durerile reumatice. Dacă şi tu te confrunţi cu astfel de simptome, apelează cu încredere la metodele naturiste de tratament recomandate de noi!

PLANTE VINDECĂTOARE

Coada-calului
Prepară o infuzie din 20 g de plantă şi 250 ml apă clocotită. Lasă 5 minute la infuzat, apoi bea ceaiul cu o jumătate de oră după fiecare masă principală, timp de 30 de zile.
Frunze de coacăz
Îţi poţi prepara o infuzie din 10 g frunze uscate de coacăz şi 150 ml apă clocotită. Lasă la infuzat timp de
5 minute, iar după ce s-a răcit, bea-l cu 30 de minute înainte de fiecare masă principală. Tratamentul durează 20 de zile. 
Flori de soc
Fă-ţi o infuzie din 15 g flori de soc şi 250 ml apă clocotită. După ce ai lăsat la infuzat timp de 10 minute, bea ceaiul cu 30 de minute înainte de fiecare masă principală, timp de o lună, după care fă o pauză de 15 zile.
Rădăcini de ştevie
Decoctul din rădăcină de ştevie este recunoscut pentru eficienţa sa. Pune 25 g de rădăcină mărunţită de ştevie peste 500 ml de apă şi fierbe 15 minute. După ce au trecut două ore de când l-ai luat de pe foc, ia câte două linguri, de două ori pe zi, înainte de masa de dimineaţă şi masa de seară.

CATAPLASME MIRACULOASE

Hrean
Cataplasmele cu hrean te ajută să scapi de durerile reumatice în timp scurt. Rade 50 g de hrean şi amestecă-l cu 20 ml de apă şi 50 g de făină integrală. Pune amestecul într-un săculeţ de pânză şi aplică-l pe locul cu dureri. Lasă-l să acţioneze timp de 30 de minute, după care îndepărtează-l. Repetă tratamentul în fiecare seară timp de 10 zile. 
Muştar negru
Pune la înmuiat 100 g de seminţe de muştar negru în 200 ml de spirt medicinal. Lasă timp de două ore, după care strecoară seminţele şi pune-le într-un săculeţ de pânză pe care ţi-l aplici pe zonele dureroase. Tratamentul durează două săptămâni, se face de preferinţă seara, înainte de culcare, şi se lasă să acţioneze toată noaptea.
Frunze de varză
Pune seara două frunze de varză zdrobite într-un tifon şi leagă-le în jurul zonelor cu probleme. Lasă să acţioneze peste noapte. Fă-ţi acest tratament timp de două săptămâni.

BĂILE CALDE, efect garantat

Tulpini de tomate > Culege toamna tulpinile şi lasă-le la uscat. Pune şase tulpini în cinci litri de apă şi lasă-le să fiarbă timp de 30 de minute, după care toarnă lichidul în apa fierbinte de baie. Stai 15 minute, după care bagă-te în pat. Fă-ţi tratamentul timp de 20 de zile.

Frunze de nuc > Pune 5 crenguţe cu frunze de nuc în 10 litri de apă  şi lasă-le să fiarbă 30 de minute. Adaugă lichidul în apa fierbinte de baie. Stai 20 de minute, după care mergi la culcare. Tratamentul durează 15 zile.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter