Incontinenţa urinară: Află cum scapi de probleme cu remedii naturale

De Diana Zagrean, pe Ultimul update Miercuri, 09 februarie 2022, 11:48

Doar ai râs un pic sau ai strănutat și inevitabilul s-a produs? O dată cu înaintarea în vârstă sau în urma nașterilor poți rămâne cu astfel de sechele. Citeşte totul despre incontinenţa urinară: Află cum scapi de probleme cu remedii naturale.
Incontinența urinară poate apărea și din cauza unei infecții. De aceea, ar fi bine să mergi la o consultație pentru a vedea motivul exact al problemei cu care te confrunți. Pe lângă tratamentul dat de medic, există și anumite plante care te pot ajuta.
► Ceaiul de merișor combate infecțiile
Dr. farmacist Ovidiu Bojor recomandă ceai de merișor pentru afecțiunile vezicii. Frunzele acestei plante au acţiune diuretică şi dezinfectează rinichii, fiind indicate, în special, în infecţiile uro-renale, cistite şi stările inflamatorii ale rinichilor sau vezicii urinare. Se face o infuzie din două lingurițe la o cană cu apă. Se beau una sau două căni pe zi.
Citeşte şi Sănătate: Cum faci diferenţa între insolaţie şi toxiinfecţie alimentară în vacanţă
► Crețișoara şi seminţele de dovleac întăresc vezica
Pentru întărirea pereților interni ai vezicii, se bea ceai de crețișoară. Se pune o linguriță de plantă (părțile aeriene și subterane) la o cană cu apă clocotită și se lasă să fiarbă la foc mic, timp de 10-15 minute. După aceea, se strecoară și se beau una până la trei căni pe zi. Acest ceai este interzis femeilor însărcinate. Semințele de dovleac ajută la întărirea mușchilor vezicii. Ar fi bine să mănânci un pumn de semințe crude și nesărate pe zi.
Citeşte mai departe şi vezi ce alte remedii există împotriva incontinenţei urinare şi ce exerciţii poţi face, pe pagina următoare!
 ► Splinuța tratează problemele rinichilor
Ceaiul de splinuță (Solidago virga-aurea) contribuie la păstrarea sănătății tractului urinar și înlătură problemele de natură renală. Se prepară o infuzie din una-două lingurițe de plantă la o cană cu apă clocotită. Se beau una sau două căni pe zi.
Citeşte şi Ginecologie: Cum să previi candidoza vaginală pe timpul verii
EXERCIȚIILE FIZICE TONIFICĂ MUȘCHII
Îți recomandăm un exerciţiu care va întări mușchii abdomenului inferior: stai culcată pe spate și îndoaie genunchii. Adu genunchiul stâng spre piept și ridică-te ușor cu trunchiul pentru a atinge piciorul ridicat cu mâna dreaptă. Te reîntorci în poziția inițială și respiri. Schimbi piciorul și repeți exercițiul de cinci ori. Nu uita nici de exercițiile Kegel: încordezi mușchii ca și cum ai vrea să oprești urinarea și apoi îi relaxezi. Se fac de cel puțin 50 de ori pe zi.

Vezi ce ceaiuri pentru rinichi sunt recomandate!
Sursa foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter