Cum scapi rapid de durerile de spate

De Diana Zagrean, pe

Iată câteva sfaturi de la specialişti, despre cum să scapi rapid de durerile de spate. Coloana vertebrală este foarte sensibilă la anumiţi factori, printre care stresul, alimentaţia nesănătoasă şi lipsa de exerciţii fizice. Vezi ce poţi să faci să ameliorezi problemele dureroase ale acestei zone.

Controlează-ţi postura

Este foarte important să-ţi controlezi poziţia corpului tot timpul, dacă vrei să scapi rapid de durerile de spate. De multe ori, astfel de dureri în zona lombară sunt cauzate de o poziţie greşită la birou, sau de mersul cocoşat.
În plus, postura corectă te ajută să respiri mai bine şi îţi îmbunătăţeşte circulaţia şi funcţiile sistemului dgestiv.

Întăreşte muşchii

Durerile de spate pot fi cauzate şi de atrofierea musculaturii spatelui şi trunchiului. Exerciţiile potrivite, cum ar fi yoga sau pilates îţi întăresc muşchii care susţin partea superioară a corpului şi astfel eşti mai pregătită pentru sedentarism şi dureri de spate.

Stai pe scaun corect

Muşchii spatelui lucrează non stop pentru a-ţi menţine corpul vertical. Acest lucru este valabil şi atunci când stai pe scaun 8 sau 9 ore la birou. Ai grijă ca postura să fie corectă şi spatele inferior (partea de jos a spatelui) să fie sprijinit de un spătar. În plus, ai grijă ca distanţa dintre corp şi masa de lucru să fie una confortabilă, pentru a nu crea tensiuni în zona spatelui.

Ai grijă ce porţi

Nu cred că vom găsi o femeie care nu a purtat şi nu va purta niciodată pantofi cu toc. Coloana vertebrală este supusă unor presiuni în plus în momentul în care trebuie să-şi menţină echilibrul şi verticalitatea în timp ce tu porţi pantofi cu toc.
În plus, unele accesorii, chiar şi bijuteriile masive, îţi pot face rău şi pot cauza dureri de spate.
O geantă de femeie este de multe ori un sac fără fund, plin de lucruri „necesare”, dar foarte grele. Schimbă umărul pe care porţi poşeta, încearcă să mai elimini din obiectele foarte grele şi alege modele care nu îţi solicită spatele prea tare.

Evită stresul

Există studii care demonstrează că stresul cauzează anumite dureri de spate. Chiar dacă nu te simţi extraordinar de stresată şi ai impresia că dormi bine, s-ar putea ca grijile să te ţină încordată întreaga zi şi să începi să suferi de dureri de spate spre seară.
În plus, pe lângă efectele nocive ale stresului asupra muşchilor, nu trebuie să uiţi de creşterea presiunii arteriale, care poate da dureri de cap, de hormonii stresului, care îţi intoxică organismul şi îţi sperie somnul când vine ora de culcare.
Sursa foto: Shutterstock
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter