Avertismentele meteorologilor în ceea ce priveşte canicula trrebuie luate în calcul nu numai pentru protejarea noastră, ci şi în privinţa alimentelor şi a modului în care le păstrăm în aceste zile toride, pentru că altfel riscăm toxiinfecţii alimentare.
Pentru a evita eventualele probleme de sănătate cauzate de alterarea produselor, trebuie să respectăm câteva măsuri simple, dar foarte eficiente.
Produsele de origine animală, cumpărate numai din locuri sau spaţii înregistrate sau autorizate sanitar veterinar, trebuie să fie păstrate în frigider. Alimentele care urmează a fi depozitate în frigider vor fi ambalate separat şi păstrate la temperaturile indicate pe ambalaj. În plus, alimentele gătite trebuie păstrate în recipiente acoperite.
Produsele care au fost decongelate nu se recongelează pentru fi preparate sau consumate ulterior.
Alimentele alterate vor fi aruncate întrucât reprezintă o sursă de contaminare pentru celelalte produse din frigider.