Mihaela Bilic: Cum ne hidratăm când este caniculă

De Unica.ro, pe Ultimul update Luni, 11 iulie 2022, 11:10

Mihaela Bilic, medic nutriționist, a explicat pe rețelele de socializare cum să ne hidratăm corect atunci când este caniculă. Aceasta este de părere că atunci când afară este cald, nu trebuie să bem nici cald, nici rece.

Luna august a debutat cu temperaturi extrem de ridicate, iar meteorologii anunță caniculă în continuare. Pentru a combate efectele temperaturilor ridicate asupra sănătății noastre, trebuie să știm cum să ne hidratăm corect. Mihaela Bilic a spus într-o postare pe contul său de Instagram ce lichide trebuie să bem pe timp de caniculă.

Deși la prima vedere suntem tentați să bem lichide cat mai reci când este caniculă, adevărul este că ele nu ne răcoresc pe măsură. Culmea e că nici recomandarea de a consuma lichide fierbinți nu are justificare! Ca să ne răcorim trebuie să fim bine hidratați, doar prin transpirație corpul poate pierde o parte din căldură- deci aportul de lichide e foarte important, ideal să fie la temperatura ambiantă.

Potrivit medicului nutriționist, organismul are o funcție de termoreglare cu obiectivul de a menține constantă temperatura corpului în jurul valorii de 37 °C. Orice mâncare sau băutură consumăm, va trebui adusă la această temperatură, ceea ce presupune o cheltuială termică suplimentară, care ne încălzește.

Băuturi cu multă gheață sau ceaiuri și supe fierbinți?

Toate vor declanșa un val de căldură. Tot contraproductive pe timp de caniculă sunt băuturile dulci (sucuri fresh sau carbogazoase, cocteiluri) și alcoolul concentrat.

Zahărul crește glicemia și declanșează secundar o hipoglicemie, cu stare de slăbiciune- deci sucurile dulci nu sunt nici răcoritoare, nici tonice. Alcoolul crește deshidratarea și poate provoca hipotensiune cu stare de moleșeală.

Citește și: Andreea Marin și iubitul ei, surprinși alături de Jennifer Lopez și Ben Affleck în Italia

Șerban Huidu a jignit-o public pe Mirela Vaida. Internauții, furioși de cuvintele „Cârcotașului”EXCLUSIV!

Cu ce se ocupă, de fapt, fiica lui Mircea Diaconu – nimeni nu se aștepta

Cum arată casa Andreei Marin – imaginile pe care nu le-a văzut nimeni

Cum ne hidratăm când este caniculă?

Mihaela Bilic recomandă hidratarea cu apă plată și apă carbogazoasă aromatizate cu felii de fructe (citrice, căpșuni) sau condimente (frunze de mentă, busuioc, ghimbir), infuziile de fructe sau de plante.

În ceea ce privește alcoolul, cum ar fi vinul alb sau roze, acesta ar trebui diluat cu apă sau cuburi de gheață. Și cafeaua poate fi consumată cu lapte rece și puțină gheață. În schimb, nu ar trebuit să o îndulcim deloc. Zahărul are efect tonic și anorexigen garantat, mai atrage atenția experta în nutriție.

Vezi şi ce să mănânci pe caniculă și ce alimente și băuturi să eviți!

Sursă foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter