3 băuturi naturale care te revigorează rapid pe timp de caniculă

De Elisabeta Cosmescu, pe

Vremea excesiv de caldă de vlăguiește și îți taie toată pofta de viață? Scăpa acum de lipsa de energie, dar și de deshidratare cu ajutorul a trei sucuri naturale, pline de vitamine și minerale vitale pentru organismul tău. Iată cât de ușor se prepară!

Băutură cu ghimbir, lămâi și miere

Ingrediente:

2 lămâi mari și o limetă (lămâie verde)

4 pahare cu apă minerală

4 linguri cu miere polifloră

o mână de mentă

cuburi de gheaţă

1 linguriţă de ghimbir ras

3-4 feliuțe de catravete Fabio

Preparare:

  1. Tai lămâile și limeta în jumătăţi şi le storci.
  2. Pui sucul rezultat într-o carafă, adaugi apa minerală, ghimbirul ras, mierea, frunzele de mentă tocate mărunt, feliuțele de catravete Fabio şi amesteci bine.
  3. Torni limonada în pahare şi adaugi cuburile de gheaţă.

Bine de știut: Rădăcina de ghimbir este un excellent energizant natural. În combinație cu zeama de lămâie previne senzaţia de uscăciune a gurii, iar menta aduce un efect de răcorire. De asemenea, nutriționiștii spun că fructoza din miere oferă putere musculară și ajută creierul să funcționeze mai bine în perioadele de stres prelungit.

Smoothie aromat și răcoritor

Ingrediente:

400 g iaurt de băut sau kefir

300 g mure, afine sau zmeură

1 banană

4 linguri cu miere

cuburi de gheaţă

Preparare:

  1. Dai la blender fructele de pădure și apoi le treci printr-o sită pentru a înlătura seminţele. Pui sucul rezultat inapoi în blender și le amesteci cu banana.
  2. Pui amestecul de fructe într-un vas şi-l amesteci bine cu mierea, iaurtul sau kefirul.
  3. Torni smoothie-ul în pahare şi-l serveşti cu gheaţă.

Bine de știut: Kefirul și iaurtul au efect mineralizant și te ajută să stai departe de crizele de calciu care se pot declanșa din cauza caniculei. Fructele conțin magneziu și îți oferă vitalitate. Consumă smoothie-ul dimineața și vei fi mai energic pe parcursul zilei.

Juice de caise şi pepene galben

Ingrediente:

300 g pulpă caise

300 g pulpă pepene galben

4 linguri cu miere

cuburi de gheaţă

Preparare:

  1. Opăreşti caisele pentru a le curăţa de coajă. Le scoţi sâmburii. Cureţi pepenele galben și îl tai în cubulețe.
  2. Dai fructele la blender şi apoi adaugi mierea. Amesteci sucul până când se dizolvă bine mierea.
  3. Torni juice-ul în pahare şi îl servești cu 2-3 cuburi de gheaţă.

Bine de știut: Caisele conţin calciu şi compuși ai fierului, fiind recomandate în perioadele cu vreme toridă, mai ales persoanelor cu carenţe de minerale, cât şi copiilor. În combinaţie cu pepenele galben (un fruct bogat în apă) şi miere, caisele hidratează și previn stările supărătoare de vlăguiala.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter