Cum să faci față mai bine schimbărilor hormonale

De Consuela Stratulat, pe

Hormonii joacă un rol extrem de important în viața unei femei. Îi afectează somnul, relațiile, luarea deciziilor și părerea despre sine. Află cum să faci față mai bine schimbărilor hormonale.
În 1999, jurnalista Gabrielle Lichterman a creat un „horoscop hormonal”, care nu are legătură cu astrologia, dar le ajută pe femei să înțeleagă mai bine schimbările hormonale prin care trec. Ea a împărțit ciclul menstrual în patru săptămâni, explicând ce se întâmplă în corpul unei femei și recomandând soluții care le-ar putea face să se simtă mai bine.

Săptămâna 1

În această săptămână, femeile se simt obosite și nervoase, din cauza creșterii nivelului de estrogen. Este recomandat să consumi alimente bogate în fier, precum fasole sau carne slabă ori să iei suplimente de fier. Acest mineral îți poate crește energia, îți schimbă starea de spirit și te ajută să te concentrezi.

Săptămâna 2 – 8 zile după menstruație, în timpul ovulației

În această perioadă este momentul să fii curajoasă. Invită-l pe tipul pe care îl placi la întâlnire, ia cursuri de dans, fă ceva ce ți-ai dorit, pentru că acum te simți încrezătoare și plină de viață. În acest moment, nivelul de testosteron și de estrogen este cel mai ridicat.

Săptămâna 3, după ovulație

Acum este momentul în care începe să scadă nivelul de estrogen. Libidoul este mai scăzut, începi să ai schimbări de atitudine și să simpți simptomele SPM (sindromului premenstrual). Specialiștii îți recomandă să asculți muzică optimistă, să bei cantități mici de cafeină în timpul zilei ori să mănânci ciocolată neagră. Toate acestea te vor ajută să combați SPM.

Săptămâna 4. Acum apare SPM

Sentimentele de furie, depresia și schimbările de atitudine lovesc cu adevărat abia acum. Combate-le cu 1.000 de mg de calciu pe zi, Omega 3 și capsule de vitamina D, suplimente care te vor ajuta să reduci SPM cu 40%. În general, dieta și exercițiile fizice joacă un rol foarte important în combaterea fluctuațiilor hormonale.
 
 
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter