Cum îţi dai seama că ai o ciupercă pe piele

De Diana Zagrean, pe Ultimul update Miercuri, 03 august 2022, 12:06

Ciuperca piciorului, candidoza, mucegaiuri ale unghiilor, toate sunt ciuperci parazite care ne atacă pielea şi unghiile. Majoritatea adoră umezeala, astfel că vara sunt mai active şi periculoase. Vezi cum îţi dai seama că ai o ciupercă pe piele.

Ciuperca piciorului
Tinea pedis, sau ciuperca piciorului este una dintre cele mai des întâlnite ciuperci de piele. Aşa cum o arată şi numele, această infecţie fungică atacă în special persoanele care petrec mult timp încălţate cu pantofi de sport, sau care practică sporturi de tot soiul. Ciuperca se înmulţeşte şi împrăştie şi datorită mediului umed şi închis din vestiare, duşuri comune, etc, de asemenea asociate sporturilor.
Mâncărimile şi pelea uscată sunt cele mai frecvente semne că ai ciuperca piciorului.
Tinea Versicolor
O altă dermatofită destul de comună este tinea versicolor (pitiriasis), care, în ciuda numelui, nu înseamnă pete verzi pe corp neapărat.
Ciuperca apare adesea pe piept şi/sau spate, gât sub forma unor pete închise sau deschise la culoare, care nu se bronzează şi care se irită la scărpinare.
Tratamentul medicamentos pe reţetă de la medicul de familie sau dermatolog vă scapă de probleme.
Candida
Candidoza poate apărea şi pe corp, nu doar la nivel vaginal sau bucal. Cel mai probabil, candidoza apare la subţiori, între degetele de la picioare, sub sâni, precum şi în zona anusului şi inghinal.
Dacă apare la nivelul degetelor de la picioare, poate semăna cu ciuperca piciorului, mai ales că ambele infecţii fungice provoacă mâncărimi.
Tinea Corporis
Aceasta este o ciupercă care are tendinţa să atace femeile mai des decât bărbaţii şi apare pe braţe sau partea superioară a corpului, sub formă de pete roşii sau închise la culoare, de forma unui bănuţ.
Sursa foto: Shutterstock

Citește și:

Cum tratezi acasă ciupercile de pe piele

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter