Crimele operaţiilor estetice: Când ar trebui să spunem stop?

De Sandra Sarbu, pe

Trăim într-o lume în care frumuseţea fizică primează, în care chipul fără cusur iese mereu înainte şi în care corpul cât mai apropiat de perfecţiune – o perfecţiune impusă de societate, pentru societate – nu este înnăscut, ci creat de mâinile iscusite ale medicilor chirurgi.
Două cazuri recente au ajuns în prim plan zilele acestea, fiind ambele legate de intervenţii estetice ce se fac aproape zilnic în lumea întreagă. Două femei au murit după o operaţie de mărire a sânilor şi respectiv o liposucţie.
Competiţia silicoanelor: Care e mai „tare”, Bianca Drăguşanu sau Anda Adam?
Deces în urma implantului cu silicon
O femeie în vârstă de 30 de ani, mamă a şase copii, din Iaşi, a încetat din viaţă în urma operaţiei: mai întâi a făcut un stop cardiorespirator, a intrat în comă, iar două zile mai zârziu a murit. Medicul care a operat-o, Lucian Popa, de la o clinică privată din Iaşi, a declarat că operaţia a decurs fără probleme şi „probabil femeia nu a respectat indicaţiile post-operatorii pe care el i le-a dat. Ea nu se afla la prima intervenţie de acest gen, iar medicul a avertizat-o să nu rămână însărcinată după operaţie, însă nu a ascultat sfaturile şi inima ei a cedat.
Familia femeii a depus plângere penală în acest caz, iar Colegiul Medicilor s-a autosesizat, însă cei şase copii tot au rămas orfani de mamă. Tânăra a fost înmormântată la cimitirul Eternitatea, aproape de locul de veci al scriitorului Ion Creangă.

Citeşte continuarea pe pagina următoare!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter