Ministrul sănătății: 5 copii sunt internați la ATI cu COVID-19, toți din familii nevaccinate

De Unica.ro, pe

Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a explicat că în spitalele din România sunt internați peste 70 de copii infectați cu COVID-19, dintre care cinci se află la ATI și provin din familii nevaccinate.

„Sunt peste 70 de copii cu infecții cu coronavirus internați, unii cu forme severe si ventilați, număr mic, alții cu forme moderate, alții cu forme ușoare”, a explicat Ioana Mihăilă, potrivit Digi24. „Potrivit raportului de la ora 10 sunt 5 copii la ATI”.

În ziua de marți, la în spitalele din România erau internați 2.300 de pacienți cu COVID-19. Dintre ei, peste 70 sunt copii. „Fiecare dintre copiii care sunt internați pe secțiile de terapie intensivă și au forme moderate sau severe provin din familii nevaccinate”, a mai spus Ioana Mihăilă, citată de Libertatea. „Vorbim aici inclusiv de bebeluși, de sub 6 luni, care sunt internați împreună cu mamele, pozitive, nevaccinate”.

Citește și: O nouă variantă de coronavirus, descoperită în Columbia – ce știm despre varianta Mu

Citește și: Șeful Pfizer crede că va fi nevoie de vaccinare anti-COVID-19 anuală

Citește și: Toate paturile la ATI de la Marius Nasta s-au ocupat cu pacienți COVID-19: „Pacienții care ajuns la noi în ultimele zile au ajuns cu forme severe”

Citește și: Ce spune Raed Arafat despre un posibil lockdown: „Asta cred că va fi din nou abordarea noastră”

În ceea ce privește vaccinarea în rândul copiilor, ministrul educației a precizat că în prezent sunt vaccinați anti-COVID-19 aproximativ 35.000 de copii din categoria de vârstă 12-15 ani și 153.000 de adolescenți din categoria de vârstă 16-19 ani.

Există posibilitatea ca vaccinarea anti-COVID-19 să devină un eveniment anual, potrivit directorului Pfizer, Albert Bourla. Acesta a spus pentru Business Insider: „Scenariul cel mai probabil este că vom avea nevoie de vaccinare anuală, la fel cum procedăm în cazul vaccinării antigripale”.

Experții estimează că pandemia se va extinde până în 2023, iar virusul ar putea deveni endemic pe termen lung. Virusul va exista, dat nu va mai fi o amenințare constantă, așa cum este acum.

Foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter