Cercetătorii au descoperit un anticorp uman care împiedică infectarea cu noul coronavirus

De Unica.ro, pe Ultimul update Marți, 05 mai 2020, 13:07
Un anticorp uman care împiedică infecția cu noul coronavirus a fost descoperit de o echipă de cercetători de la Universitatea din Utrecht.

Acest anticorp monoclonal reprezintă un pas important pentru dezvoltarea unui tratament pentru Covid-19, conform unui articol publicat de revista Nature Communications.

Acum, oamenii de știință speră să dezvolte anticorpi umani în încercarea de a preveni infecția respiratorie provocată de coronavirus.

Citește și: Raed Arafat, despre ce se va întâmpla după data de 15 mai

Această cercetare este continuarea unui studiu realizat în anii trecuți cu anticorpi care au vizat infecția cu SARS-CoV, ce a apărut în 2002-2003. Utilizând această colecție de anticorpi împotriva SARS-CoV, am identificat unul care neutralizează infectarea culturilor de celule cu SARS-CoV-2. Acest anticorp neutralizator are capacitatea de a altera cursul infecției în gazda infectată, sprijină eliminarea virusului sau protejează o persoană expusă la acest virus pentru a nu se infecta”, a declarat Berend-Jan Bosch, cercetător la Universitatea din Utrecht, citat de Mediafax.

Potrivit textului din revista Nature Communications, anticorpii terapeutici convenționali sunt mai întâi dezvoltați la alte specii, iar apoi sunt supuși unui tratament special adițional pentru a putea fi „transferați” la oameni.

Sursă foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter