Cele mai bune 3 ceaiuri pentru pancreas

De Adina Radu, pe Ultimul update Marți, 29 noiembrie 2022, 14:13

Unele ceaiuri din plante pot avea efecte benefice în cazul afecţiunilor pancreasului. Iată care sunt considerate cele mai eficiente ceaiuri pentru pancreas.

Cuprins

Pancreasul este un organ aflat în abdomen, în spatele stomacului și care secretă enzime digestive și hormoni care reglează metabolismul glucozei. Este situat între ficat, stomac, coloana vertebrală și splină. 

Pancreasul este compus din cap, corp și coadă și este înconjurat de duoden, prima porțiune a intestinului subțire

Ceaiul de anason

Ceaiul de anason stimulează funcţiile pancreasului şi îmbunătăţeşte totodată şi digestia. Se bea întotdeauna înainte de masă, însă nu este recomandat să fie consumat în cantităţi foarte mari. Două căni pe zi sunt suficiente.
Cele mai bune 3 ceaiuri pentru pancreas

Ceaiul de anghinare

Recunoscut şi pentru efectele sale benefice asupra ficatului, ceaiul de anghinare este recomandat şi în afecţiunile pancreasului. Substanţele active din această plantă stimulează funcţiile organelor interne şi ajută şi la detoxifierea acestora.
Cele mai bune 3 ceaiuri pentru pancreas

Ceaiul din frunze de ţelină

Se spune despre acest ceai că ar ajuta la regenerarea pancreasului şi a funcţiilor acestuia, fiind de real folos şi celor care au probleme intestinale. Poliacetilena din ţelină este considerată a fi unul dintre cele mai eficiente antiinflamatoare naturale.
Cele mai bune 3 ceaiuri pentru pancreas
Foto: anason, anghinare, telina/ Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter